Ivan Fedotov vann OS-silver med Ryssland i vintras.
Ivan Fedotov vann OS-silver med Ryssland i vintras. Bild: ANNEGRET HILSE

Ivan Fedotov förd till rysk militärbas – ska påbörja värnplikten

Han ville lämna Ryssland för att spela i NHL. Men då greps hockeymålvakten Ivan Fedotov av polis. Senare har han vårdats på sjukhus, och nu förs 25-åringen till en militärbas, enligt ryska medier.

ANNONS
|

Ivan Fedotov har spelat OS med Ryssland och är en av KHL:s bästa målvakter. Efter en fin säsong med CSKA Moskva ville 25-åringen testa på spel i NHL, hos Philadelphia Flyers som draftade målvakten 2015.

Men då greps han av polis. Fedotovs planerade flytt räknas som att han avviker från militärtjänstgöring, eftersom CSKA är arméns lag och han därför anses tillhöra armén.

Polisen ska ha bett honom följa med till mönstringskontoret och där ska han hållits i fredags.

– Vi är medvetna om rapporterna och undersöker situationen. Vi har inga ytterligare kommentarer i nuläget, sade Philadelphia Flyers hockeychef Chuck Fletcher i ett uttalande till amerikanska CNN.

ANNONS

Ska ha förts till militärbas

Under lördagen kom nya uppgifter, som gjorde gällande att målvakten befann sig på sjukhus.

– I nuläget kan vi inte säga exakt hur det är. Han låg på sjukhus men av någon anledning var han inte listad som på samma vis som andra patienter. Varken vi eller hans föräldrar har fått träffa honom, säger målvaktens advokat Alexei Ponomarev enligt ryska Match TV.

Enligt advokaten hade Ivan Fedotov även blivit injicerad med något okänt ämne.

– Att döma av den senaste kontakten med honom mår han inte så bra. Han säger att han fått någon form av injektion, som han inte känner till. Han fick endast veta att det var utskrivet av en läkare. Han ser inte särskilt bra ut. Jag kan inte jämföra med gårdagens tillstånd, men han ser ut som typisk sjuk person

Nu skriver ryska medier att Ivan Fedotov har förts till ubåtsbasen Severodvinsk vid Vita havet, enligt Aftonbladet. Där ska han påbörja sin värnplikt, som åtminstone kommer pågå fram till september 2022 då ett nytt beslut om hans framtid ska fattas.

LÄS MER:Ivan Fedotov uppges häktad i Ryssland – ville lämna landet

LÄS MER:Ivan Fedotovs bortförande: ”Fått någon form av injektion”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS