Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
SHL-slutspelet skjuts upp till den 24 mars. Bild: MICHAEL ERICHSEN
SHL-slutspelet skjuts upp till den 24 mars. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Ishockey-slutspelet skjuts upp till 24 mars

SHL har funderat färdigt. SM-slutspelet skjuts till 24 mars. Då startar Frölunda play in – bäst av tre matcher mot Växjö eller Malmö. Om det blir med publik beror på om regeringens beslut fortfarande gäller.
– Nu när beslutet om att begränsa publika evenemang har tillkommit väljer vi i enighet med samtliga 14 klubbar och i samråd med hockeyförbundet att skjuta på slutspelet för att förhoppningsvis kunna spela med publik framöver, säger Michael Marchal, vd för SHL.

Sent under onsdagskvällen hade den stora organisationen SHL tröskat igenom alla instanser – och kommit till beslutet om att spela den sista grundserieomgången utan publik.

Det var oundvikligt efter Folkhälsomyndighetens rekommendation om att stänga alla publika evenemang med fler än 500 åskådare.

LÄS MER: Sista SHL-omgången spelas utan publik

Den stora frågan var dock vad som skulle hända med det slutspel som var tänkt att inledas med play in mot kvartsfinal på lördag 14 mars?

Svaret: Det skjuts till den 24 mars. Det beskedet kom SHL med på torsdagen.

– Vi fortsätter lyssna på de sakkunniga och följer de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten och regeringen tar fram men vi och klubbarna är överens om att hockey ska spelas med publik i största möjliga mån, därför väljer vi nu att skjuta på slutspelet, säger Michael Marchal.

LÄS MER: Hinner Frölunda upp i personbästa?

Det här beslutet innebär också att alla matcher från kvartsfinalerna och framåt i slutspelet kommer spelas i bäst av fem matcher, och inte i bäst av sju matcher som brukligt. Åttondelsfinalerna, som Frölunda kommer spela, avgörs i bäst av tre matcher. De planerade matchdagarna för dessa är 24, 26 och 28 mars – och Frölunda inleder hemma i Göteborg.

Det här innebär för Frölundas fall en chans att spelare får chansen att tillfriskna från skador, men också att publiken kanske får en chans att se SM-slutspelet.

Det beror ju helt och hållet på om Folkhälsomyndighetens rekommendation och regeringens beslut om publika evenemang fortfarande gäller vid tidpunkten.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.