Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

Ingen risk för underskattning – trots favoritskapet för Frölunda

Frölunda är stor favorit i kvartsfinalserien mot Biel-Bienne från Schweiz. Men någon risk för underskattning finns inte hos den regerande mästaren.
– Det är ett lag som förtjänar respekt, säger Roger Rönnberg om motståndet.

Frölunda har gillat att vara illa ute i Champions Hockey League den här säsongen. Först började det redan i gruppspelet med två förluster mot både Mountfield och Graz 99ers innan de regerande mästarna studsade tillbaka.

Tack vare fyra raka segrar blev det avancemang och åttondelsfinal mot Färjestad.

I Karlstad blev det en plattmatch från Frölunda som förlorade med 3–6 och återigen var illa ute.

Då trollade Roger Rönnberg och hans spelare fram årets bästa insats och slog ärkerivalen med hela 8–2 och dansade vidare till kvartsfinal i CHL.

Väl där ställs nu laget mot schweiziska Biel-Bienne som har en göteborgare i sitt bås. Nämligen Anders Olsson, som är assisterande tränare i laget.

– Jag har bra koll på vad de har gjort och jag är verkligen grymt imponerad över resan som de gjort sedan Rönnberg kom in. Frölunda är på en helt annan nivå i Europa och är ett föredöme att ta efter. Klubben är på god väg att göra något stort, sa han nyligen.

Att favoritskapet ligger på Frölunda är tydligt. Men någon underskattning lär det inte bli tal om, i alla fall inte om man ska tro på Roger Rönnberg som med sitt team gjort sin research.

– Vi har kollat på Biel redan och det är ett bra coachat lag med flera skickliga spelare. Det är väl (Toni) Rajala som sticker ut mest och som varit väldigt bra för Biel. Sen fick de ju tillbaka Damien Brunner nyligen som gjorde två mål. Det är ett bra lag som ligger i toppen av deras liga och gör det av en anledning, säger Rönnberg och fortsätter:

– Det är ett lag som förtjänar respekt.

Vad är det för lag ni ställs mot?

– Det är ett aggressivt lag, ett lag som påminner till viss del om både Rögle och Luleå. De forecheckar högt och åker mycket skridskor och vi vet vad vi förväntar oss. Våra spelare är vana vid att spela med hög forecheck och att åka mycket skridskor. Det gör att det inte kommer att behöva bli massa taktiska förändringar från vår sida.

Ni kommer spela mot er själva alltså?

– Inte riktigt, men jo, de påminner ju lite om oss!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.