Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Ingen ringrostighet för Stollery – som njöt av firandet

Karl Stollery, 32, fick göra comeback mot Djurgården efter smällen mot huvudet och bli en vinnare direkt. Något han även hoppas vara när säsongen ska summeras framåt våren.
– Att vinna titeln igen är målet, definitivt, säger han.

Han har varit borta ett tag nu för liknande symptom som en hjärnskakning och fått genomgå hjärntrappan för att göra sig redo för spel igen. Det har blivit en hel del ispass vid sidan av sina lagkamrater i den andra rinken i Frölundaborg för Karl Stollery.

Den senaste tiden har han dock börjat träna med laget igen.

Belöningen kom mot Djurgården.

Då var det dags att kasta sig ut på isen igen.

– Det var en skön seger! Det är alltid skönt att vinna och särskilt mot ett lag som är dina rivaler och när det är mycket publik på läktaren, säger han.

"Kände mig ganska bra"

Totalt blev det 13:31 i istid för kanadensaren i comebacken.

– Det känns bra! Jag har varit på gång ett tag nu och det är alltid skönt att få den första matchen under bältet igen. Att bara komma tillbaka i matchtempo igen och att få rytmen tillbaka är skönt, säger han.

Du såg inte så rostig ut?

– Haha! Jag vet inte ...

Kände du dig rostig?

– Jag kände mig ganska bra därute. Vi löste speltiden ganska bra när jag inte behövde spela jättemycket och det var ganska skönt. Jag känner mig i bra form och har känt mig bra på träningarna. De har inte från klubbens sida skyndat på mig heller så det har också varit skönt.

Tappar man något av att inte vara med i matcherna?

– Nja, inte så mycket. Det är sättet vi tränar på och det känns nästan som en match och det hjälper verkligen. Om du är lite ur position så kan det gå fort men allt det där kommer tillbaka väldigt snabbt så det var inte en så stor faktor nu.

"Det är väldigt coolt"

Att Frölunda valde att hylla sin historia mot Djurgården var något som Karl Stollery uppskattade. Att klubben han nu representerar en gång i tiden spelade i blågula dräkter hade han ingen aning om.

– Det är väldigt coolt! Den här klubbens historia är så stark och titta bara på spelarna som har utvecklats här ... eller på titlarna de har vunnit! Sen att få se gamla spelare därute är coolt. Det är speciellt för oss spelare och för fansen och en sådan grej ger oss extra energi, säger han.

Men du hoppas väl på fler titlar?

– Haha! Ja, det hoppas jag! Det kommer dock att bli en tuff resa med så många bra lag. Jag känner dock att alla i det här omklädningsrummet är hungriga trots förra året. Att vinna igen är definitivt målet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.