Henrik Lundqvist skulle hyllas i Scandinavium den 8 januari. Nu ställs hyllningsmatchen in.  Bild: Bildbyrån
Henrik Lundqvist skulle hyllas i Scandinavium den 8 januari. Nu ställs hyllningsmatchen in. Bild: Bildbyrån

Ingen Henrik Lundqvist-hyllning i Scandinavium

Den 8 januari var det tänkt att Henrik Lundqvist skulle hyllas i Scandinavium. Men nu meddelar Frölunda att det, med de nya restriktionerna, inte går att genomföra hyllningsmatchen.
– Det är ledsamt att vi inte fick tillfälle att hylla Henrik, men vi hoppas kunna får göra det vid ett senare tillfällen, säger klubbens ordförande Mats Grauers.

Sedan han blev tvungen att lägga skridskor och plock på hyllan tidigare i år har det planerats för en hyllning modell större av Henrik Lundqvist i Scandinavium. Frölunda, som spelade sex år i fram till 2005, ville ge klubbens supportrar i Göteborg en möjlighet att hylla en av klubbens största målvakter genom tiderna.

Nu blir den hyllningen inte av. Med anledning av de skärpta restriktionerna som regeringen meddelade under tisdagen kan inte den planerade hyllningsmatchen genomföras.

– Väldigt tråkiga nyheter, men jag har full förståelse för situationen vi nu befinner oss i. Jag hade verkligen sett fram emot en speciell kväll i Scandinavium, men hoppas att vi kan få en ny möjlighet en annan gång, säger Henrik Lundqvist till Frölundas hemsida.

Henrik Lundqvist är hemma i Sverige över jul- och nyårshelgerna och träffade GP för en längre intervju under tisdagen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.