Inga NHL-spelare släpps till OS

ANNONS
|

Det blir ont om publikdragande ishockeystjärnor i nästa års olympiska spelmästerskapet nästa år, som avgörs ii Pyeongchang. NHL släpper nämligen inga spelare till turneringen, det meddelade ligan under måndagskvällen.

Avhoppet motiveras så här:

– Med respekt för de olympiska spelen så ser vi från ligans sida faktiskt inte nyttan med deltagandet, säger NHL:s vice kommissarie Bill Daly enligtnhl.com.

Det är NHL, IOK (Internationella olympiska kommittén) och IIHF (Internationella ishockeyförbundet) som inte kunnat enas i sina förhandlingar.

"Stor förlust för sporten hockeyn"

Resultatet riskerar i så fall bli det första OS på 24 år som görs upp utan NHL-spelare.

– Det är väldigt synd för turneringen och en stor förlust för sporten hockey, säger Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg till TT.

ANNONS

Bland skälen från NHL anges bland annat att man blir utan ersättning, att det finns risk för att spelarna skadas under turneringen, vilket skulle drabba spelet i ligan, samt att man inte vill göra ett så långt speluppehåll.

Karlsson en av de villiga

Samtidigt finns ett flertal spelare som varit tydliga med att de vill delta i OS.

En av dem är förre Frölundspelaren Erik Karlsson, numera backstjärna i kanadensiska Ottawa Senators.

Till den kanadensisk tv-kanalen ESPN har han förklarat:

– OS är ett av det viktigaste eventet för hockeyrörelsen utanför Nordamerika, det är där vi får se alla superstjärnor samlade på en och samma plats. Jag tror att man kan orsaka stor skada för sporten genom att stoppa oss från att åka, förklarade Karlsson.

ANNONS