Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Ilsket i pausen – tände till Frölunda: "Kan inte se ut såhär"

Det var en direkt svag förstaperiod av Frölunda mot Växjö. Då kom hårtorkarna fram i första periodpausen. – Vi var absolut inte nöjda, säger Sebastian Stålberg.

Efter första perioden mellan Frölunda och Växjö stod det visserligen 1–0 till Frölunda efter att John Nyberg satt dit pucken – hans första mål för Frölunda. Men Växjö vann skotten i den första perioden med 12–4 och hade bud på flera mål. Johan Gustafsson i Frölunda räddade sitt lag kvar i matchen.
– Äh, jag tycker ändå att vi krigar på bra och jag får bra hjälp av alla grabbarna. De spelade uppoffrande och på den vägen lyckades vi hålla 1–0 till oss, säger Gustafsson.

I den första periodpausen var det ingen i Frölunda som var särskilt nöjd. Assisterande tränaren Pär Johansson hör till de som inte alls var nöjd.
– Vi kommer inte ut som vi ville i den första perioden. Vi är inte riktigt på tårna. Men vi får ett sent mål med oss in. I pausen säger vi att det inte kan se ut så här. Sen visar vi en krigarmentalitet och arbetsinsats i andra och tredje och jobbar oss tillbaka.

Målskytten Sebastian Stålberg börjar bli en av veteranerna i det unga Frölunda.
– Vi var absolut inte nöjda med första. Vi blev passiva och iakttog vad Växjö skulle göra, vi väntade och tog inte tag i taktpinnen. Det blev bättre ju längre matchen gått och vi har vunnit varje tredje period under säsongen. Men vi hade 1–0 på tavlan efter första och det ska vi vara nöjda med. Resultatet men inte prestationen, säger han och får medhåll av Johan Gustafsson.
– Vi sa att vi måste upp i prestation, det visste alla och efter det tog vi tag i sakerna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.