Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Ilskan efter Nyquists höga klubba: "Värsta jag har sett"

Gustav Nyquists fula tilltag mot Minnesota Wilds Jared Spurgeon har får den forne NHL-stjärnan Jeremy Roenick att se rött. – Något av det värsta jag har sett någon göra med en klubba, äsger han till NBC.

Det var mot Minnesota Wilds som Detroit Red Wings Gustav Nyquist, efter att ha fått en crosschecking från Jared Spurgeon, vände sig om och tryckte upp klubban i ansiktet på kanadensaren.

- Jag har tittat på bilderna och det ser verkligen inte bra ut, men det var en olyckshändelse, sade han till Aftonbladet.

- Jag försöker i den situationen få klubban runt honom för att knuffa ut honom där pucken är, men klubban fastnar i huvudet, tyvärr. Jag hoppas alla som känner mig vet att jag aldrig skulle försöka skada en annan spelare avsiktligt.

Enligt Detroit Free Press kan Gustav Nyquist tilltag rendera i en längre avstängning.

Kritiseras hårt av forne NHL-stjärnan

Reaktionerna eftertilltaget har inte låtit vänta på sig.

Den förre NHL-stjärnan Jeremy Roenick har gjort sig känd för sin frispråkighet och ger gärna sin syn på händelsen och jämför med Marty McSorleys slashing mot Donald Brashear 2000. 

– Det är något av det värsta jag har sett någon göra med en klubba på väldigt länge. Herregud, det värsta sedan Marty McSorley gjorde det mot Donald Brashear i Vancouver, säger Roenick till NBC.

Gustav Nyquist har inte direkt gjort sig känd som en buse under sin NHL-karriär, men enligt Roenick var svenskens intention solklar.

– Det är ett desperat försök att skada honom och NHL kommer straffa honom hårt. Det kommer att bli 5-6 matcher, men jag vill se en längre avstängning. För de behöver inte sånt här i ligan. En så ärlig kille som Spurgeon kunde ha fått sitt öga utpetat, det är så illa som det kan bli.

Avstår möte med disciplinnämnden 

Detroits Gustav Nyquist avstår att träffa NHL:s avdelning för spelarnas säkerhet, motsvarigheten till disciplinnämnden.

I stället väntar ett telefonförhör under onsdagseftermiddagen.I samtalet ska den svenske NHL-stjärnan lägga fram sin syn på händelsen som utspelades mot Minnesota.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.