Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Ikonen vill ändra reglerna – klubben säger nej: "Så det fungerar"

Tomi Kallio vill se en regeländring i Frölunda så hans tröja han hissas i taket i Scandinavium. Men klubben står på sig. – Har man ett regelverk så får man följa det, säger ordföranden Mats Grauers.

Den finske publikfavoriten, Tomi Kallio, vann två SM-guld med Frölunda och gjorde nio säsonger för klubben. Trots att han är en av de största spelarna i klubbens historia så är han inte aktuell för att få sin tröja hissad.
– Det är inte upp till mig. Du finns regler, du måste ha spelat ett visst antal år. Det är lite svårt. Men jag tycker också att man borde, inte på grund av mig, ändra på reglerna. Nuförtiden är det väldigt sällan någon spelar tio år i en och samma klubb. Ibland känns det som att tre år i samma klubb är lång tid. Det är lite så. Det är som sagt väldigt smickrande att höra sånt snack, sa han till GP nyligen.

LÄS ÄVEN: Kallio vill ändra på reglerna – vill upp i taket

Men att ändra på reglerna för att få upp nummer 71 i taket i Scandinavium är inte aktuellt.
– Har man ett regelverk så får man följa det. Det går inte att bara välja efter känslor utan det är bra att det finns ett antal kriterier som man ska uppfylla. Annars finns risken att det blir fel. Jag tror dock att alla spelare som inte uppfyller kriterierna skulle vilja ändra på reglerna, säger Mats Grauers och fortsätter.
– Men det är lite som med livet i allmänhet, ibland uppfyller man inte kraven. Det kan vara så att vissa kommer in på en skola och vissa inte. Det är så det fungerar.

Nästa nummer att hissas är Niklas Anderssons nummer 24. Ett nummer som även pryder mittcirkeln i Scandinavium.
– Det är nog inte så svårt att gissa varför vi har 24 där också … det är klart att det är jätteroligt att få hylla Niklas som hade en så lång och framgångsrik karriär i klubben. Det är kul både för honom och för klubben, säger Grauers.
– Sen är det alltid så att det här väcker känslor och det är väl härligt att folk bryr sig så mycket.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.