Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/4

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Hyllningen: "Tycker han är vår viktigaste spelare"

Johan Gustafsson bjöd på en superinsats mot Skellefteå i den senaste kvartsfinaldrabbningen. Och inför den sjätte ronden hyllas Frölundas burväktare stort. – Han är vår viktigaste spelare, säger lagkamraten, Christoffer Ehn.

Frölundas semifinalhopp lever efter att den regerande mästaren inför ett kokande Scandinavium lyckades tvåla dit Skellefteå med 4-1 och därmed reducera till 2-3 i matcher i kvartsfinalserien. En av hjältarna då var Johan Gustafsson, som stod för flera imponerande parader.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Och inför den sjätte drabbningen med Skellefteå får burväktaren ta emot välförtjänt beröm. 

– ”JG” är en matchvinnare. Han tänker inte form. Han vill vinna matcher och han vinner matcher för sitt lag, det har han gjort under hela sin karriär och det kommer han fortsätta med, säger Roger Rönnberg och fortsätter:  

– Det är det som gör honom så bra som målvakt, han kommer alltid komma ut stort i stora matcher. 

"Spelade fantastiskt bra" 

Christoffer Ehn tycker att Frölunda, och inte minst Johan Gustafsson, stod för en stark prestation i den senaste kvartsfinalen. 

– ”JG” spelade fantastiskt bra i mål. Förhoppningsvis kan vi hjälpa honom lite mer i den här matchen så han slipper göra så många avgörande räddningar. 

Snabbskrinnaren kan inte nog betona hur viktig han tycker att göteborgarnas sista utpost är för övriga spelare i laget. 

– Det är extremt viktigt att han är bra. Han är vår viktigaste spelare. Han ger en trygghet till hela laget och när han spelar på det sättet känner vi andra att vi kan luta oss mot honom. 

Gustafsson själv är medveten om att han spelar en viktig roll i Frölundas semifinaljakt - men han vill inte ta åt sig allt för mycket av berömmet.

– Målvakter i slutspel är alltid viktiga, men det är en lagsport, vi behöver varenda en, alla måste vara på topp, alla är lika viktiga för att vi ska vinna, säger "JG".  

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.