Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Hyllningen till talangen: "Han var banans kung"

Christoffer Ehn går från klarhet till klarhet. I 5-0-krossen mot Örebro tyckte tränare Roger Rönnberg att talangen var överlägset bäst på isen. – Han var banans kung, säger Frölunda-tränaren.

Frölunda körde över Örebro fullständigt och vann med 5-0 i Scandinavium. Efteråt var tränare Roger Rönnberg minst sagt belåten med lagets insats. Och extra imponerad var han över med det som kedjan med Victor Olofsson, Sean Bergenheim och framför allt Christoffer Ehn presterade. 

– Jag vill prata mycket om Christoffer Ehn efter den här matchen. Han var banans kung i dag och leder sin kedja med Sean och Victor Olofsson på ett fantastiskt sätt.

Han fortsätter:

– Han spelar med ett fantastiskt tempo, i ett eget tempo, hans skridskoåkning och hans sätt att spela offensivt är fenomenalt. Jag har kämpat tillsammans med honom i flera år och det gläder mig oerhört att se hans utstrålning på isen i dag.

Ehn själv var mer blygsam i omdömet av egna insatsen. 

– Banans kung, haha...nja det vet jag inte om jag håller med om riktigt. riktigt. Men jag har bra självförtroende, har varit fräsch i kroppen och det har känts bra på slutet. Det är bara att hålla i nu. 

I stället valde han att hylla sin omgivning. 

– Jag, Sean och Victor hittade varandra riktigt bra och har fått en fin kemi i kedjan, det är skitkul att spela med dem.

Han fortsätter:

– Alla tre är snabba och rappa spelare, vi kommer iväg väldigt snabbt från egen zon. Vår utmaning är nog att kunna behålla pucken länge i anfallszon. Då blir vi farliga. För det går ganska snabbt när vi kommer in från hörnen på kassen. Så länge vi är konsekventa i det kommer vi skapa många bra lägen. 

Ehn fick med sig en poäng från matchen, när han spelade fram Bergenheim till 3-0-målet. 

– Vi tog oss snabbt ur zon. Jag såg Sean på bortre, och jag har inget bra skott själv så jag tänkte att nu lirar jag fram honom. Det blev lyckat. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.