Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Hyllningen till Frölundas kapten – efter segermålet i sudden

Frölunda har fortfarande väldigt svårt att göra mål. Men Ryan Lasch är bra på att spela fram – och till slut blir det vinst. 3–2 borta mot Oskarshamn – efter suddenmål av Joel Lundqvist.
– Skönt att sätta dit den! Jag har ju haft chanser men inte ställt inte siktet riktigt, säger matchvinnaren – som hyllas som en schweizisk armékniv.

Det vill sig inte riktigt i målskyttet för Frölunda. För femte matchen i rad gör laget ”bara” två mål framåt – och i Be-Ge Hockey Center räcker det bara till sudden mot IK Oskarshamn.

En lirare med uppåtgående formkurva är dock Frölundas kapten Joel Lundqvist.

Han har två riktigt läckra framspelningar (!) till poängkungen Ryan Lasch, som dock inte lyckas få pucken i nät bakom Joe Cannata.

– Han ville inte ha de målen i dag! Men skämt åsido ... Ryan brukar ju skälla på mig att jag inte är tillräckligt hungrig när jag får passen – så den här gången ska jag skälla på honom. Jag brukar ju få höra det direkt när jag inte sätter hans pass i mål, säger Joel Lundqvist efteråt.

Men Lasch har ändå tre målgivande assist den här lördagskvällen – och den sista passningen är till just Lundqvist, som efter 1.34 av sudden skyfflar upp pucken i krysset!

2–3 och två poäng med bussen hem till Göteborg.

– Det var skönt att sätta dit den! Jag har ju haft chanser tidigare, men inte lyckas ställa in siktet riktigt. Jag strävar ju alltid efter perfektion där ute, säger Joel Lundqvist.

Och Frölundas coach Roger Rönnberg berömmer sin kapten.

– Joel är som en schweizisk armékniv! Han tar bara fram ytterligare ett verktyg ...

Lundqvist skrattar när han får höra jämförelsen.

– Det är ingen särskilt vass kniv då, haha ...

Grinigt som en slutspelsmatch

Det är emellanåt en match som är smått grinig. Nästan som en slutspelsmatch fast vi bara hunnit fem omgångar in i SHL. Ryan Lasch dribblar och blir proppad ordentligt av Robin Norell i Oskarshamn. Frölundas kapten Joel Lundqvist åker på en tryckare bakifrån och är rejält uppretad efteråt.

Backen Christian Folin svarar också upp med att trycka till ett par motståndare.

Närmast att spräcka nollan i den första perioden är Jacob Nilsson i numerärt överläge. Amerikanske passningsgeniet Lasch hittar fram, målet är nästan öppet – men Oskarshamns målvakt Joe Cannata hinner dit med en grym benparad.

Sämre andraperiod – ännu en gång

I den andra perioden rasar dock Frölundas spel – precis som mot Brynäs i premiären och som mot Leksand i förra matchen.

– Ja, det påminner tyvärr om de andraperioderna på hemmaplan i Scandinavium – och där måste vi hitta en lösning. Vi får alldeles för långa byten, erkänner coach Roger Rönnberg.

Det är som om det ligger en förbannelse över andraperioden och hemmalaget kan också ta ledningen med en puck som ser ut att gå igenom Niklas Rubin, målvakt för dagen.

Naturligtvis är det hemmalagets specielle målskytt Fredrik Olofsson som hittar nätet. Och IKO har bud på mer. Betydligt mer – och Frölundas Max Friberg tvingas täcka skott efter skott.

Men så skapar Johan Sundström, bra för dagen, ett spel i numerärt överläge.

Där hittar just Ryan Lasch fram till backen Jens Olsson – som skickar iväg en kanon som Bofors skulle ha tagit patent på om de bara kunde.

1–1, aningen orättvist … men också en vändning av händelserna.

Frölunda starkast i sudden

I tredje perioden ökar Frölunda farten – och får också in ledningsmålet. Max Friberg knäpper av sin bössa långt utifrån och när Joel Lundqvist parkerat framför mål ser inte Joe Cannata nånting alls.

1–2, underläget är vänt till ledning.

Men Oskarshamns keeper håller tätt när Frölunda går för utökad ledning – och i stället är det bröderna Zohorna som har show i en kontring.

Hynek spelar fram Tomas – och plötsligt är försvarsspelet som bortblåst igen.

2–2 på mediekuben i Be-Ge Hockey Center – och det stundar därefter sudden.

Där är Frölunda det allra starkaste laget. Johan Sundström skapar ett nytt PP-spel – och där snärtar Joel Lundqvist upp pucken i krysset på pass från Ryan Lasch.

– Jag har haft mycket lägen i inledningen på serien, men inte fått in puckarna. Så det var skönt att få sätta en, inget snack om den saken. Jag vet var jag vill ha den – och det är detaljer som gör det. Det stämde den här gången, analyserar Joel Lundqvist.

LÄS MER: Roger Rönnbergs ilska efter förlusten mot Leksand

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.