Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Hyllningen: "Det ger en extra kick"

4042 åskådare var på plats i Frölundaborg när Frölunda tog ett jättekliv mot final. Det var med råge årets bästa publiksiffra i CHL. – Det ger en extra kick när det är mycket folk på läktarna, säger tvåmålskytten Mats Rosseli-Olsen till GP.

Frölunda lockar nästan alltid storpublik när det vankas SHL-match i Scandinavium. När det har varit CHL och Frölundaborg som spelplats har klubben däremot haft betydligt svårare att få åskådare till matcherna. Men inför semifinalmötet med Fribourg satsade klubben lite extra för att locka folk. Och när Frölunda på tisdagskvällen tog sig an den schweiziska ligajumbon slöt publiken upp. Något som gillades av hemmaspelarna. 

– Självklart så märks det när det är fler folk på läktarna. Det blir ett helt annat tryck och en annan stämning, säger Frölundas matchhjälte Mats Rosseli Olsen och fortsätter: 

– Det ger en extra kick när det är mycket folk på läktarna.

4042 åskådare, varav ett trettiotal bortasupportrar, hade hittat till "Borgen". En siffra som är klubbens klart bästa notering i den europeiska turneringen den här säsongen. Tidigare var det öppningsmatchen i gruppspelet mot Pardubice som var den bästa siffran, då drygt 2200 åskådare var på plats. Men den bräcktes alltså, och det ordentligt. 

– Det var fantastiskt. Väldigt, väldigt roligt att vara på isen i dag. Just för publikens skull. Det är en otroligt stor skillnad när det är 4000 här eller om det är 1000, säger Sebastian Stålberg.

Han fortsätter: 

– Det blev en grym atmosfär och allt blir mycket roligare för alla spelarna i truppen, säger forwarden. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.