Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: EMMA WALLSKOG
Bild: EMMA WALLSKOG

Hockeyspelare riskerar fängelse

En spelare i den hockeyallsvenska klubben Troja-Ljungby riskerar fängelse efter en vansinneskörning. Det rapporterar Smålänningen.

Det var i augusti i år som Trojaspelaren vinkades in av polis efter att ha kört i 81 kilometer i timmen på en väg där det bara var tillåtet att köra 50 kilometer i timmen. Då valde han att smita och körde samtidigt på en polis med backspegeln.

I samma veva fick flera bilister styra undan för att försöka undvika kollision med mannen som flydde från platsen i en väldigt hög hastighet.

Misstänks för flera brott

Nu misstänks mannen, som spelar hockey i Troja-Ljungbys A-lag, för grov vårdslöshet i trafik, alternativt vårdslöshet i trafik, olovlig körning och fortkörning.

Grov vårdslöshet i trafik kan leda till en dom på fängelse i högst två år.

Efter Smålänningens avslöjande gick Troja-Ljungby ut med ett uttalande på klubbens hemsida:

“En spelare i IF Troja-Ljungbys A-lag är just nu under polisutredning för flertalet trafikbrott. Spelaren har informerat klubben. IF Troja-Ljungby vill i dagsläget inte lämna några kommentarer om ärendet då det fortfarande är under utredning. Oavsett utgången av utredningen har IF Troja-Ljungby ett stort ansvar som arbetsgivare och tar detta på största allvar. Vi ber att få återkomma när utredningen är klar.”

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.