Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Jonathan Hedströms karriär kantades av ätstörningar. Nu går han till attack mot Kanal 5:s program
Jonathan Hedströms karriär kantades av ätstörningar. Nu går han till attack mot Kanal 5:s program "Den stora hälsoresan". Bild: NIKLAS YTTESTRÖM

Hockeyprofilen sågar kändisarnas viktras: "Triggar ätstörningar"

Jonathan Hedström har en framgångsrik hockeykarriär i ryggen, men den kantades dessvärre av problem med ätstörningar.
Nu kritiserar den tidigare NHL- och SHL-spelaren tv-programmet "Den stora hälsoresan" där ett antal kända personer tränar och äter under konceptet "16 weeks of hell".
– Det är inte hälsosamt på något sätt, säger Jonathan Hedström till SportExpressen.

83 NHL-matcher, 31 KHL-matcher, 480 SHL-matcher, 130 landskamper och ett VM-silver. Jonathan Hedström hann med en hel del under sin tid som hockeyproffs, men 42-åringen har också pratat öppet om en väldigt tuff tid under sin spelarkarriär.

Jonathan Hedström drabbades nämligen av en ätstörning som tog fart ordentligt borta i USA. Efter hockeykarriären har Hedström bland annat jobbat som föreläsare om just ätstörningar och än idag träffar han en psykolog för att hantera sin sjukdom.

Nu reagerar han, i en intervju med SportExpressen, starkt mot tv-programmet "Den stora hälsoresan" som sänds på Kanal 5. Programmet, som går ut på att ett antal kända personer tränar och lever efter diet-konceptet "16 weeks of hell", har debatterats och nu tar alltså Hedström ställning.

– Det är inte hälsosamt på något sätt och det triggar ätstörningar. Jag som har levt med en ätstörning sedan jag var 17 år och fortfarande går hos psykolog på en ätstörningsklinik, vet hur mycket ett sådant här program kan trigga. Jag tycker att kanalen borde ta sitt ansvar och lägga ned det, säger Jonathan Hedström till SportExpressen.

"Har levt med skiten"

Hedström ifrågasätter kändisarna som valt att ställa upp i programmet och tror inte att de förstår vad det kan leda till.

– Jag har levt med den här skiten sedan jag var 17 år och vet vilket helvete det är. Det finns en ständig hets i vårt samhälle om att vi ska se ut på ett visst sätt och det leder till att många barn och ungdomar tidigt drabbas av ätstörningar. Och ett koncept som ”16 weeks of hell” och tv-program som ”Den stora hälsoresan” gör saken ännu värre, säger Hedström till SportExpressen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.