Hockeyprofilen dömd för misshandel

Den hockeyprofil som stått misstänkt för ett flertal brott mot en närstående person har i dag fällts i tingsrätten. Hockeyprofilen har fått en villkorlig dom samt samhällstjänst på 75 timmar, rapporterar Sportbladet.

ANNONS
|

I maj 2018 greps en svensk man med en framgångsrik ishockeykarriär på absoluta elitnivå (i såväl klubb- som landslag) – misstänkt för grov kvinnofridskränkning.

Misstanken om kvinnofridskränkning lades ned, men i juni samma år stod det klart att mannen åtalades på en rad andra punkter: misshandel, försök till grov misshandel samt olaga hot.

I dag kom tingsrätten med sin dom, och den tidigare elitspelaren döms på samtliga punkter, rapporterar Sportbladet.

"Får se hur vi går vidare med det här"

Hockeyprofilen fick en villkorlig dom samt samhällstjänst på 75 timmar – en besvikelse för försvaret, som hade hoppats på en friande dom:

– Det är tråkigt att tingsrätten inte har utgår från min klients berättelse om vad som har inträffat, men de har gjort en bedömning som vi får diskutera och ta ställning till, säger advokaten Carla Pantzar till tidningen.

ANNONS

Elisabeth Massi Fritz företräder målsäganden i fallet:

– Jag har haft ett samtal med min klient som är mycket lättad över den fällande domen i dag. Det har varit en lång och mycket jobbig rättsprocess för henne eftersom motparten är en före detta närstående, säger hon till Sportexpressen.

Straffvärdet motsvarar två månaders fängelse. Om hockeyprofilen väljer att överklaga domen återstår att se.

ANNONS