Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: BJÖRN LINDGREN
Bild: BJÖRN LINDGREN

Hockeyprofil åtalad för grov rattfylla

En tidigare Tre Kronor-profil åtalas för grov rattfylla. Mannen krockade sin bil in i mitträcket på E18 med 3,06 promille i blodet.
I förhör säger den förre storspelaren att han är djupt ångerfull över det som hänt.

Det var den 11 augusti som en polispatrull såg en stillastående bil på E18 utanför Köping. I bilen, som hade kraschat in i vajerräcket, satt en före detta Tre Kronor-profil.

I förundersökningsprotokollet beskrivs mannen som ”misstänkt kraftigt berusad” och efter blodprov visade det sig att han hade 3,06 promille i blodet.

Gränsen för grov rattfylla går vid 1,0.

I förhör samma dag förnekar hockeyprofilen att han ska varit med i någon trafikolycka och hävdar att han inte ska ha druckit något under dagen. Däremot säger han vid tillfället att han druckit dagen innan och att han har dålig alkoholförbränning.

Erkänner i senare förhör

Vid senare förhör erkänner sig dock hockeyprofilen skyldig till grovt rattfylleri. Han ger ingen förklaring till varför han stannade med bilen på E18, men säger att han tror det beror på att han kände sig trött och berusad av alkoholen han druckit, samt att han inte klarade av att köra bilen längre.

I förhör uppger han att under färden, som började i Bohuslän och skulle sluta i föräldrarnas hem, stannade bilen och drack starksprit. Profilen säger i förhör att han är djupt ångerfull och att han tar avstånd från det som hänt. Mannen säger att han haft problem med alkoholkonsumtionen de senaste åren som en följd av en skilsmässa. Han säger att alkoholen har fungerat ångestdämpande för honom.

Mannens advokat säger att han inte vill uttala sig i ärendet.

GP söker mannen för kommentar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.