Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/8

Hockeyfest när Scandinavium öppnades för allmänheten

Det var glada miner rakt igenom när Scandinavium under fredagen öppnade portarna och spolade isen för allmänhetens åkning. – Det är så coolt att få vara här samtidigt som mitt favoritlag, säger Liam Lekman.

Antalet unga entusiaster som tagit sig till Frölundas hemmaborg för att träffa sina stora idoler var många, men så mycket skridskoåkning blev det inte. Iallafall inte för Frölundaspelarna. 

– Det har inte blivit många skär, det var tur att vi han träna innan så man fick åka lite iallafall, säger Sebastian Stålberg med ett brett leende samtidigt som han sitter på sargen och skriver autograf efter autograf.

Träningen var som sagt redan avklarad, den avverkade laget en halvtimme innan allmänheten fick äntra isen. Så att få sitta ner och hälsa på fans var inget som Stålberg hade något emot, tvärtom.

– Det funkar bra att sitta här och snacka med kidsen också, det är ju grymt kul det här. Det är ju superbra detta och det ger verkligen mycket för alla unga, det är ett viktigt ansvar att vi träffar barnen så de får upp intresset.

"Coolt att få vara här"

En av alla som tog sig till Scandinavium för att snöra på sig skridskorna tillsammans med Frölunda var tioåriga Liam Lekman.

– Det är så coolt att få vara här samtidigt som mitt favoritlag, det är obeskrivligt, säger Liam.

Vad är det roligaste med att komma hit?

– Att få autografer, jag har fått ganska många faktiskt...men jag ska försöka få en av Joel (Lundqvist) sen.

För att få en autograf av Joel Lundqvist gällde det att snällt ställa sig att vänta. Lagkaptenen hade nämligen den absolut längsta autograf kön i Scandinavium.

– Det brukar vara så, han är populär, skrattar Sebastian Stålberg.

Hur ser det ut för din del då?

– Det har blivit en del faktiskt, jag har fått fylla på med fler kort att skriva på några gånger. Så det går flitigt här med, men jag är glad ändå!

En av alla som köade för att få en autograf av Joel Lundqvist var Love Klavskjöld. Hans största idol i laget är dock Rasmus Dahlin, trots att han själv spelar som center.

– Han är så teknisk och skicklig, det var kul att få hans autograf förut, säger Love.

Vad är det bästa med att komma hit?

– De är väldigt bra spelare. Sen är de snälla och trevliga. Sen är det jättekul att få åka skridskor här i Scandinavium.

Lasch stor favorit bland barnen

Någon som dock konkurrerade med Dahlin och Lundqvist i popularitet var Ryan Lasch. Sten Aronsson såg fram emot att få träffa den amerikanska poängkungen.

– Jag tycker han är häftig, säger Sten.

Varför är han så häftig då?

– För att han åker så snabbt och gör mål.

Ödmjukt nog anser Lasch att ungarna borde fråga några av hans lagkamrater om råd gällande hur man åker skridskor snabbt.

– Jag är inte den snabbaste spelaren i laget, så det jobbet får nog Victor (Olofsson), Christoffer (Ehn) eller Mats (Rosseli Olsen) sköta, skrattar Lasch.

Hur viktigt tycker du det är att fansen får träffa er så här?

– Jag tycker det är väldigt viktigt. Barnen här växer ju upp och vill spela hockey för Frölunda i framtiden. Så då är det viktigt att vi låter dem komma hit och vara med oss ibland.

Lasch får medhåll av Simon Hjalmarsson, Gislavedsonen minns själv hur han som liten grabb såg upp till de stora hockeyspelarna.

– Det här är jättekul. Barnen är ju så glada över att få vara här, samtidigt som vi är glada över att de är här. Jag minns själv från när jag var liten hur roligt det var att träffa spelare i A-laget. Även om jag växte upp i Gislaved där det kanske inte var SHL-nivå, men det var ändå jättekul att få prata med spelare, säger Simon Hjalmarsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.