Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Svenska hockeyförbundet har slopat krav på eget kapital vid licensprövning.  Bild: DENNIS YLIKANGAS
Svenska hockeyförbundet har slopat krav på eget kapital vid licensprövning. Bild: DENNIS YLIKANGAS

Hockeyförbundet slopar krav på eget kapital

Klubbar i SHL, SDHL HockeyAllsvenskan och Hockeyettan kommer inte krävas på ett eget kapital för att få elitlicens inför nästa säsong, det meddelar det Svenska ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

Svensk hockey har hamnat i en minst sagt annorlunda situation. Det blev inget slutspel, ingen svensk mästare korades och istället fick lag permittera spelare för att underlätta den ekonomiska påföljden av minskade intäkter.

LÄS MER: Sponsringsexperten: "Hockeyn riskerar att drabbas dubbelt"

Allt med anledning av coronakrisen.

Nu har Svenska ishockeyförbundet valt att underlätta för klubbarna som riskerar att hamna i ekonomiska problem till följd av coronakrisen.

Inför nästa säsong, alltså 2020/2021 slipper nämligen lagen i i SHL, SDHL HockeyAllsvenskan och Hockeyettan kravet på eget kapital för att få en elitlicens.

– Med anledning av det extraordinära läge som vi befinner oss i har våra klubbar en utmanande ekonomisk situation att hantera. Därför är det ett både viktigt och nödvändigt beslut som tagits att licensprövningen inför kommande säsong inte omfattar kravet på eget kapital, säger Anders Larsson, ordförande hos Svenska Ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet skriver man även att föreningarna i de ovan nämnda hockeyligorna kommer att behöva presentera en plan kring hur man ska säkerställa föreningens likviditet för att gå förnyad licens.

När det gäller den nästkommande säsongen, alltså 202/2022, meddelar förbundet att man kommer att komma med ett besked gällande krav på eget kapital framgent.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.