Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Hockeybråket - Boork petar landslagsstjärnan

Damkronornas förbundskapten Leif Boork petar Emma Eliasson från landslagstruppen, trots att hon utsetts till årets bästa spelare. Sportbladet skriver att de båda inte pratat med varandra sedan i maj. – Alla diskussioner går till en viss gräns. Jag fungerar så i mitt ledarskap att kliver man över den gränsen är det väldigt svårt att komma tillbaka, säger han till tidningen.

Emma Eliasson har en lyckad säsong bakom sig med SM-guld med klubblaget Luleå och hon utsågs också till Riksseriens bästa back efter säsongen.

Trots det fanns den rutinerade landslagsstjärnan inte med i förbundskapten Leif Boorks trupp som åker på läger i Solna och sedan vidare till Calgary.

– Jag vet inte så mycket mer än att jag inte är uttagen. Jag inte pratat med Leffe heller och gissar att jag står utanför då jag inte är en av de åtta bästa backarna i Sverige. Det är klart man blir besviken och det gäller att träna mer, säger Eliasson till Norrbottens-Kuriren.

Hon säger till tidningen att hon är överraskad och besviken över beslutet och att hon vill vara med i landslaget.

Bakom uttagningen verkar det också torna upp sig ett bråk mellan de båda. Enligt Sportbladet säger Boork att de inte pratat sedan i maj.

– Hon känner mycket väl till mina synpunkter, jag framförde de på vår första camp i maj. Vi hade en rejäl sittning där jag gav mina synpunkter på hennes vara eller inte vara i landslaget, säger han till Sportbladet.

Han vill inte gå in på detaljer kring hur diskussionerna gått men säger till tidningen att han tycker att stjärnan har mer att lära defensivt. Men det verkar också finnas andra anledningar till beslutet.

–  Alla diskussioner går till en viss gräns. Jag fungerar så i mitt ledarskap att kliver man över den gränsen är det väldigt svårt att komma tillbaka, säger han till tidningen.

Om Eliasson är aktuell för OS vill han inte kommentera närmare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.