Hockey-VM kan flyttas – efter oron kring corona

Damernas VM har redan ställts in på grund av coronaviruset. Nu riskerar även herrarnas mästerskap i Schweiz att ställas in – eller flyttas.
– Vi överväger Sotji och Vitryssland som alternativa värdar för VM, säger Internationella ishockeyförbundets ordförande Rene Fasel, enligt schweizsk media.

ANNONS
|

Coronavirusets framfart över världen har gjort att flera sportevenemang ställts in. I Italien kom nyligen beskedet att all sport stoppas i landet tills vidare på grund av viruset.

– Det finns ingen anledning till att matcher och idrottsevenemang ska fortsätta, och jag tänker på fotbollsmästerskapet, sa landets premiärminister Giuseppe Conte.

LÄS MER: Alla idrott i Italien stoppas – även Serie A

Under måndagen kom även beskedet att slutspelet i hockey i både Norge och Danmark ställs in.

Om lite drygt två månader är det dags för hockey-VM i Schweiz. Då samlas några av världens bästa hockeyspelare för att göra upp om VM-guldet. Men i Schweiz har idrottsevenemang som lockar över 1 000 åskådare stoppats helt.

ANNONS

Att spela ett hockey-VM utan publik är något som det Internationella ishockeyförbundets ordförande Rene Fasel anser är omöjligt.

– Naturligtvis kommer vi inte att spela spel på tomma arenor, sa han enligt schweiziska tidningen La Regione förra veckan.

Men efter att coronaviruset fortsatt sin spridning har det Internationella ishockeyförbundet haft två möten angående situationen och meddelar då att planen än så länge är att VM ska avgöras i Schweiz om två månader.

Även om det finns planer på att spela på en annan ort än just Schweiz.

– Vi överväger Sotji (Ryssland) och Vitryssland som alternativa värdar för VM, har Rene Fasel tidigare sagt, enligt schweizisk media.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS