Henrik Lundqvist efter fjolårets kvartsfinalförlust mot Finland.
Henrik Lundqvist efter fjolårets kvartsfinalförlust mot Finland. Bild: JOEL MARKLUND

Hockey-VM 2020 uppges ställas in

Det blir inget hockey-VM. Enligt Viasat, som skulle vara sändande bolag i sommar, kommer Internationella hockeyförbundet, IIHF, inom kort ge det beskedet.
– Beslutet är taget, säger Ola Wenström i programmet Viaplay Sport Live.

ANNONS
|

Tanken var att turneringen skulle dra igång 8 maj i Schweiz. Ett land som i nuläget har utlyst undantagstillstånd till följd av coronapandemin.

Med det sistnämnda i åtanke, samt det faktum att i princip alla europeiska hockeyligor, inklusive schweiziska NLA, har ställt in sina säsonger helt, fanns det inte mycket som talade för att det skulle bli något hockey-VM i år.

Under tisdagen kom Viasat, som skulle vara sändande bolag i sommar, med uppgifterna att det inte blir något världsmästerskap 2020.

– Beslutet är taget, men det officiella beskedet dröjer på grund av administrativa skäl, säger Ola Wenström i sändningen av nya programmet Viaplay Sport Live.

ANNONS

Sveriges förbundskapten Johan Garpenlöv fanns med i studion och gav sin syn på beslutet.

– Så som hockeyvärlden ser ut så har jag svårt att se att det ska bli VM. Men vi måste avvakta det här beskedet, säger han.

– Man har gått på paus och inväntar beskedet, sedan får man gå i gång igen om det blir ett positivt besked vilket jag har svårt att tro, fortsätter han.

B-VM inställt

Tidigare gick IIHF ut med beskedet kring hockey-VM inte var taget och att man kommer ha möten kring ärendet framöver.

"Tyvärr kunde vi inte komma till något beslut om VM. Våra intressenter diskuterade öppet det som har blivit en mycket komplex situation med coronaviruset och som påverkar många nationer och våra deltagande lag", sa ordföranden Rene Fasel i ett pressmeddelande.

Däremot beslöts att två andra VM-turneringar, division 1 A (B-VM) och division 1 B, ställs in.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS