Hjalmarssons resa i Frölunda – från långt ned i hierarkin till firad stjärna och kapten

Simon Hjalmarsson, 30, kom till Frölunda invärvad som en poängmaskin. Starten i klubben blev dock allt annat än en succé – men nu är "Hjalle" tillbaka högt upp i hierarkin igen.
– Det har varit lärorikt för mig, säger han om sin resa i klubben.

ANNONS

Det var skyhöga förväntningar på Simon Hjalmarsson när han hämtades hem efter en sejour i Ryssland. Men forwarden hade svårt att leva upp till de förväntningarna inledningsvis. Under hans första säsong i klubben blev det bara 16 poäng.

Att jämföra med att han redan den här säsongen står på 14 pinnar.

– Mitt första år blev inte alls som jag hade tänkt mig, säger han i podcasten "Fjärde Perioden" och fortsätter:

– Men det där är inte bara jag. Det är många andra som kommer tillbaka till SHL eller som kommer hit första gången och har det lite tufft. Det blir inte så mycket poäng i den här ligan. Tittar du på poängligan är det inte många som snittar en poäng per match medan det i NHL är en hel drös med spelare.

ANNONS

Hur var det att få den där starten?

– Jag fick inte in tillräckligt med poäng och spelade inte min bästa hockey. Jag var inte heller i min bästa form och tappade min plats i powerplay och hamnade långt ned i hierarkin. Samtidigt förstod jag varför och jag var inte bättre då. Det där var verkligen lärorikt för mig.

Hur vände det?

– Året efter var min fysiska status mycket bättre och poängen trillade in igen. Nu har jag en extremt fin roll i powerplay och börjar göra poäng igen. Då kommer också självförtroendet igen och jag börjar se mig själv som den offensiva spelare jag var förut.

Fakta: Fjärde Perioden

Göteborgs-Postens hockeypodcast med fokus på Frölunda HC.

Fjärde perioden finns där poddar finns. Sök på Fjärde perioden i din spelare eller följ länkarna nedan:

Fjärde perioden på Spotify

Fjärde perioden på Apple Podcasts

Fjärde perioden på Google Podcasts

Fjärde perioden på Acast

Fjärde perioden på GP.se

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS