Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Hjalmarsson om tunga starten: "Vi var aldrig oroliga"

Simon Hjalmarsson, 28, väntar fortfarande på första fullträffen för säsongen. Den assisterande kaptenen är dock inte orolig. – Målen kommer att komma, säger han.

Säsongen 2013-14 i Linköping smällde Simon Hjalmarsson in 27 mål under grundserien och fem kassar i slutspelet. Inför förra säsongen hämtade Frölunda hem forwarden i hopp om att målen skulle börja ramla in. Men poängskörden i Frölunda har inte varit densamma efter utflykten i KHL.
Under årets säsong har han gjort fem (0+5) poäng på åtta matcher – och väntar på sin första fullträff för säsongen.
– Det finns lite att jobba på, målskyttet är en sak. Vi har inte gjort jättemycket mål som lag och det finns alltid lite saker att skruva på. Men det går åt rätt håll tycker jag, säger han.

Kedjan med Carl Grundström och Sebastian Stålberg har en uppåtgående formkurva – likt hela Frölunda. Men trots chanser på löpande band i matcherna så har det varit målsnålt.
– Så länge man skapar så ska man inte vara orolig tycker jag, målen kommer att komma. Det är lite så när första målet trillar in så blir det lite ketchupeffekt. Samtidigt är vi inte nöjda med att skapa utan måste sätta dit puckarna också. Vi vet att vi har ett steg till i oss och efter några segrar nu med lite mer självförtroende så kan vi ta steg, säger Hjalmarsson.

Skönt att få vinna två raka?
– Absolut, det har ju suttit ganska hårt åt. Men vi hade ett par saker som inte hade fungerat som vi har pratat om. Vi kände att vi tappade kampen framför egen kasse och var inte heta framför offensiv kasse. Det har blivit bättre och vi vinner även om vi inte har gjort 60 världsklassminuter, men vi har gjort 60 bra minuter och inte haft de svackor som vi har haft tidigare.

Tung period annars med knackiga resultat?
– Det var ju snack om kris ... inte i laget men i media och hos fansen. Men vi var aldrig oroliga. Tar man några trepoängare så vänds den där negativa spiralen ganska fort och det ger mycket för truppen och laget. 

Någon risk för underskattning mot Mora på torsdagskvällen är det inte tal om i Frölunda – i alla fall inte enligt Roger Rönnberg.
– Mora förtjänar vår respekt. Vi kommer att möta en motståndare som är otroligt redo att jobba hårt och fajtas mot oss och vi måste vara ödmjuka och inse detta, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.