Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Hjalmarsson: "Det gjorde riktigt ont"

Simon Hjalmarsson blev liggandes på isen efter att ha fått en klubba i ansiktet. Lyckligtvis kunde forwarden fortsätta och avsluta matchen - men sviterna efter smällen syntes tydligt efteråt. – Den tog på näsan, så den lär väl svullna upp en del under natten, säger Hjalmarsson.

Emellanåt small det ordentligt i närkamperna när Rögle var på besök för att möta Frölunda i Scandinavium. Och för Simon Hjalmarsson höll det på att gå riktigt illa i en duell. En bit in i den tredje perioden föll forwarden, som nyligen kommit tillbaka efter skadeproblem, ihop på isen sedan han träffats av Ludvig Rensfeldts klubba i ansiktet. Rögle-spelaren bestraffades med utvisning för hög klubba och Hjalmarsson kunde, efter viss möda, ta sig ut till båset.

– Jag fick klubban rakt på näsan, så den kommer väl svullna upp en del under natten, säger han efter matchen. 

Strax efter incidenten var Hjalmarsson dock tillbaka i spel. Och med tanke på att klubban lyckligtvis inte tog mer illa än vad den gjorde så kunde forwarden fullfölja matchen. 

– En klubba i ansiktet så där, det gör riktigt ont för stunden, men sedan när du får lite adrenalin så brukar det oftast kunna gå över. Och det är lugnt nu, men det blir väl lite ömt i natt. Men det får man ta, säger han och ler. 

Forwarden tyckte inte att Frölunda gjorde någon bra insats men gladdes över tre nya poäng på kontot. 

– Det var inte någon vidare match av oss. Men vi lyckades skapa lite mer tryck än dem. Vi tog över lite i slutet av andra och i tredje fick vi utdelning, det var skönt. 

Säsongen 2009-2010 var Hjalmarsson en del av Rögle. Men några större känslor med gamla klubben väckte inte mötet. 

– Det är alltid speciellt att möta lag som man har spelat för tidigare. Jag trivdes jättebra där nere, men samtidigt, de har bytt ut alla utom Granak, som nu har kommit tillbaka och Liljewall som är kvar. Det hade varit mer speciellt om hela laget hade varit kvar, då hade det så klart varit annorlunda. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.