Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/5

"Hjalle" slog till igen: "Har blivit lite av en nystart"

Två mål i den första matchen. Och i den sjunde och avgörande slog, den tidigare kritiserade, Simon Hjalmarsson till igen. – Det har blivit lite som en nystart, allt som har hänt tidigare är glömt, säger han.

Problem med poängproduktionen i grundserien och bara fem mål framåt på 51 spelade matcher. Men i slutspelet är Simon Hjalmarsson, så här långt, Frölundas främsta målskytt med sina tre mål.

Efter den suveräna starten på kvartsfinalserien mot Skellefteå, då forwarden tryckte dit två puckar när Frölunda vann match ett i Scandinavium, har det dock varit måltorka för 28-åringen - fram till på onsdagskvällen. Då slog han till igen. Med ett vasst skott vispade han in 1-0 redan efter 2.30 i den första perioden i match sju. Ett mål som sedan hade del i att Frölunda kunde avancera vidare till semifinal. 

Är du på väg att bli någon form av slutspelskung för Frölunda nu när du, på nytt, gör mål? 

– Haha, det är nog lite tidigt att säga. Ska man bli det får man väl först ta sig hela vägen. Men det är alltid kul att kunna bidra, men som sagt, jag har pratat om det hela säsongen det är bara segrarna som räknas. Även om det självklart är det roligt att bidra. 

Men Hjalmarsson sticker inte under stol med att han har fått en nytändning under sluspelet. 

– Jo men så är det. Det har blivit lite som en nystart. Men så blir det ju lite för alla. Allt som har hänt är glömt, man får inte med sig några poäng in i ett slutspel, alla står på noll. Får man sedan in lite självförtroende kan man komma långt på det och det är klart att det betyder mycket för mig också. 

Brynäs väntar i semifinal, har du några tankar redan nu om det motståndet? 

– Vi har spelat ganska tuffa och hårda matcher mot Brynäs också den här säsongen. Jag förväntar mig att det kommer bli lika jämnt som mot Skellefteå. Det kommer bli hård kamp om varenda centimeter där ute och det brukar bli bra publikmatcher när det är Brynäs så det blir förhoppnings en lika stor fest som det här. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.