Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Hjältens hyllning: "De var snälla mot mig"

Patrik Carlsson slog till med ett hattrick och prickade dit samtliga Frölunda-mål i 3-1-segern mot Rögle. Men efteråt ville Carlsson inte hylla sig själv utan kedjekamraterna Casey Wellman och Sean Bergenheim. – De är fantastiskt bra, säger han.

Vanligtvis betraktas han kanske i första hand som en städgumma och en riktig lagspelare, men mot Rögle fick Patrik Carlsson kliva fram och spela hjälterollen - och det ordentligt. Med tre fullträffar prickade han dit samtliga Frölunda-mål i 3-1-segern hemma i Scandinavium. En tillställning som inte bara var göteborgarnas sista hemmamatch i grundserien utan också lagkapten Joel Lundqvist 800:e match i Frölunda-tröjan. 

Matchen hade knappt hunnit börja när han slog till första gången. Redan efter 1.27 var han på rätt plats och rakade in 1-0 efter fint samspel med Sean Bergenheim. 
– Det var lite give and go-spel som blev lyckat. 

Och innan den första perioden var över hade 29-åringen hunnit med att sätta dit sitt andra mål. Casey Wellman bröt fram och skapade sig ett friläge som Rögle-målvakten Anders Lindbäck räddade, dock inte bättre än att Carlsson i kalabaliken framför mål kunde trycka dit 2-0. 

I mittakten fullbordade sedan "Purre" sitt hattrick med att återigen sätta dit en retur. Men trots sitt hattrick var det en ödmjuk Carlsson efter slutsignalen - som i stället valde att hylla kedjekollegorna Wellman och Bergenheim. 
– Vi är egentligen ganska olika, men vi förstår varandra bra, vi hittar varandra och vi blir bara bättre och bättre tillsammans hela tiden. Sean och Casey är fantastiskt duktiga spelare. 

Han fortsätter: 

– I kväll var de snälla mot mig och lät mig göra mål, säger han och skrattar. 
Innan den andra perioden var till ända hann Rögle med att reducera och skåningarna hade ett par gånger bud på fler mål. Men det hade hemmalaget också. Carl Grundström brände ett friläge och Jacob Larsson träffade stolpen.

Även Carlsson hade sina chanser att öka på målskörden ytterligare. 
– Ja, det är nästan så man grämer sig över de missade chanserna, men samtidigt får man tänka att vi spelar fantastiskt bra i dag. 

Och det var ett tag sedan Carlsson gjorde tre mål senast.  
– Det var nog två år sedan. Så det har faktiskt hänt förut! 

Assisterande tränaren Pär Johansson var glad över Carlssons framgång. 

– För ett par matcher sedan gjorde han två mål, nu gjorde han tre. Det är kul att han också får glänsa lite. 

Att formkurvan pekar åt rätt håll finns det inga tvivel om tycker matchhjälten själv. 
– Det har känts riktigt bra de senaste veckorna. Både för egen del och för kedjan. Jag har haft en bra känsla länge. Det är något att bygga vidare på, och det finns ännu mer att kräma ur. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.