Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hermansson: "I dag är en extra bra dag"

Hyllningarna till Frölunda efter SM-guld strömmar in från alla håll och kanter. En av många är Ann-Sofie Hermansson: – De förtjänar verkligen hyllningarna. Jag var på plats på första hemmamatchen och som de slet i Scandinavium även om det blev förlust då, säger hon till GP.

Tobias Hysén, IFK Göteborg:

– Det är fantastiskt kul. Hela föreningen ska ha en eloge, det har varit nere i skiten och vänt. Jag hade koll på att de ledde inför vår match och det kändes rätt klart då. Jag vill verkligen gratulera dem till ett grymt jobb.

 

 

Patrik Sjöberg, f.d. höjdhoppare:
– Jag är född och uppvuxen i Frölunda, jag bor i Stefan Larssons gamla lägenhet, jag har följt Frölunda sedan 70-talet - det här är större än allt, säger Patrik Sjöberg. 

Större än ditt eget världsrekord i höjdhopp?

– Ja, det här är som om man skulle hoppa tre meter i höjdhopp, säger Patrik Sjöberg.

Det låter som att du är extremt glad?

– Ja, jag är hur glad som helst. Det enda som fattas nu är att Anders Broströms tröja hissas i Scandinavium. När det är gjort är allt klart. Då är det bara att luta sig tillbaka för alltid och bara njuta. Jag vet inte vad jag kan säga mer, säger en tagen och lycklig Patrik Sjöberg. 

 

Ann-Sofie Hermansson, kommunalråd (S):

– De förtjänar verkligen hyllningarna. Jag var på plats på första hemmamatchen och som de slet i Scandinavium även om det blev förlust då. Det är lätt att föreställa sig glädjen att vinna på bortaplan. Det är riktigt roligt. Man kan vara stolt över mycket i Göteborg, i dag är en extra bra dag.

Vad betyder det för Göteborg?

– Det höjer stadens självförtroende och det är inte oviktigt. Jag tror att det stärker både glädjen och självkänslan hos göteborgarna.

– Jag såg på TV att de badade vid Poseidon, det såg jäkligt kallt ut

Så du badar inte imorgon?

– Nej, men det kan bli en annan hyllning.

 


Lasse Kronér, artist:

– Jag har följt Frölunda sedan 77. Jag har sett dem i de nedersta serien och i de högsta. Men jag måste säga att jag har aldrig sett ett bättre Frölunda än i år. De är helt magiskt bra.

Hur ska du fira Frölundavinsten?

– Jag håller på att rodda ihop ett band som ska spela för dem i kväll (söndag) på guldfesten. Jag ska vara med och fira dem hela kvällen och natten. Sedan är jag också inblandad i firandet i morgon (måndag).


Bettan Andersson, ordf. i idrotts- och föreningsnämnden (V):

– Jag skojade och sa till min väninna som jag var ute och reste med att "Jösses nu får jag inte gå på hockey på tisdag som jag hade sett fram emot". Men det är fantastiskt roligt för Frölunda och det är en klubb som satsar mycket och är viktig för hockeyn i Göteborg med omnejd. Det betyder mycket för publiken och spelare. De har kämpat och varit nära många gånger och nu gick det vägen.

 

Tomas Ravelli, f.d målvaktshjälte i fotbollslandslaget och IFK Göteborg:

– Stort grattis till Frölunda. I år har de verkligen fått allting att stämma. I fjol vek de ned sig, men nu höll de hela vägen. 

Varför blir de mästare?

– De har trott på sin idé. Och sedan tror jag Skellefteå både mentalt och fysiskt var riktigt slitna efter semifinalserien mot Växjö. 

 

Ida Odén, f.d handbollsstjärna i Sävehof:

– Fantastiskt kul att de lyckades ta guldet. Roligt för Göteborg att få vara bäst på hockeysidan igen. 

Någon du unnar guldet lite extra?

– Joel Lundqvist, han är en riktig kämpe! Och sedan ordförande Mats Grauers, han var i Sävehof tidigare, nu är han i Frölunda. Det är en bra man som jag verkligen tycker är värd SM-guldet. 

Blir det något guldfirande för din del? 

– Nej, jag är i Halmstad. Men hade jag varit hemma hade jag gått ut på avenyn i kväll och festat till det.

 

Torbjörn Nilsson, IFK-legendar:

– Jag gläds otroligt med staden Göteborg och klubben. Sedan är jag glad för många av mina blåvit-kompisars skull som jag vet hejar på Frölunda. Och en extra hyllning till klubbens ledarteam, de har varit riktigt skickliga. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.