Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Henriksson tillbaka i Frölunda – för att landa efter JVM

Karl Henriksson, 18, gjorde ett starkt JVM. Någon fortsättning i Södertälje blir det dock inte nu – istället är han tillbaka hos Frölunda igen.
– Vi ville att han skulle komma tillbaka hit igen, säger sportchefen Fredrik Sjöström.

Han har varit utlånad till Södertälje i Hockeyallsvenskan under säsongen. Nyligen var dock Karl Henriksson iväg med Juniorkronorna på JVM där han fick agera center mellan de två supertalangerna, Lucas Raymond och Alexander Holtz.

Nu är han dock tillbaka i Frölundas verksamhet igen.

– Det stämmer bra. Vi ville att han efter JVM skulle komma tillbaka hit. Han har varit iväg ett par veckor och nu och det är tufft och ett jäkla fokus och väldigt intensivt. Nu vill vi att han ska få ladda batterierna, träna på bra och han har i och med utlåningen och JVM missat väldigt mycket av skolan så där finns det att ta igen, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Ska han vara med A-laget eller fokus hos J20-laget?

– Det är som tidigare, alla våra J20-spelare är med och försöker sparra. Det är bara naturligt och det kommer säkert bli någon A-lagsträning och kanske mer än så. Men fokus nu är att komma tillbaka in i vår verksamhet. Träna på bra och köra på ett tag framöver och sen får vi se. Du vet aldrig vad som händer och det kan dyka upp skador eller annat och då är han och Elmer och flertalet andra aktuella för spel med A-laget.

Under JVM fick Karl Henriksson som är draftad av New York Rangers i andrarundan 2019 som sagt bilda kedja med Lucas Raymond och Alexander Holtz.

– Vi tyckte att han gjorde en jättebra turnering. Han gjorde ett jättebra jobb i den kedjan och var stark i närkamperna och vi är verkligen jättenöjda, säger Fredrik Sjöström.

Imponerade han så mycket så att ni valde att kalla hem honom?

– Planen har hela tiden varit att han skulle tillbaka in i vår verksamhet nu. Sen har vi en dialog med Södertälje och de har frågat oss hur vi tänker om en eventuell utlåning igen. Vi har inte uteslutit något där heller. Nu får han pausa lite här nu, hämta andan, träna på bra och gå i skolan.

Roger Rönnberg medger att det Karl Henriksson är en av spelarna som kan få chansen när luckorna uppstår.

– Han är med i J20-laget och han kör där. Har vi vakanser så är han en av de spelare som vi får titta på, säger han.

I JVM-laget hade Frölunda även Linus Nässén som är utlånad till Timrå. Han kommer dock vara kvar där hela säsongen ut.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.