Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Henrik om samspelet med Daniel: "Mycket snack"

Henrik Sedin och Daniel Sedin låg bakom ännu en seger för Tre Kronor. Tvillingarna serverade Anton Strålman som fick kanonläge och satte 1–0. – Vi har spelat länge tillsammans, och jobbar på samma sätt, säger Henrik Sedin.

De två tvillingarna har spelat tillsammans hela livet. Stundtals känns det som att de spelar utan att prata med varandra. Som att det finns någon telepatisk förmåga att förstå vad den andre ska göra. Men det är mycket snack på isen som är nyckeln bakom.
– Vi ropar mycket, det är mycket snack, säger Henrik Sedin.

Vad är det ni ropar?
– Ni vet väl hur man ropar, det är ”Här, här” och ”Hej, hej”.

Vad säger du om målet?
– Jag minns inte riktigt vad som hände före målet. Men vi jobbar fram pucken bakom deras mål. ”Danne” drog på sig en gubbe och la den till mig och jag hittade Anton som kom in från blå.
– Vi har spelat länge tillsammans och jobbar på samma sätt, säger Henrik om samspelet med Daniel.


För Tre Kronor fortsätter det nu med möte med Team Nordamerika U23 redan på onsdagskvällen. Trots två segrar är Tre Kronor ännu inte klara för semifinal.
– Vi är långt ifrån klara. Vi måste ha poäng och kommer att spela för vinst. Vi ska göra allt vi kan men det kommer bli tufft. Sen är det klart tufft att inte vara klara för slutspel trots att man vunnit två matcher, säger Henrik Sedin.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.