Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Henrik Lundqvists nya satsning: Investerar i Göteborgsprojekt

Henrik Lundqvist satsar i Göteborgsprojektet GoCo Active.
Tillsammans med, bland andra, fastighetsmiljardären Erik Selin har stjärnmålvakten valt att engagera sig i satsningen.
– Jag har alltid känt en enorm anknytning till Göteborg, säger han under tisdagens presskonferens.

Vid Astra i Mölndal ligger GoCo Health Innovation City, ett kluster som nu byggs upp där man ska samla forskning och utveckling kring så kallad ”life science”. När det står färdigt ska det ha plats för 7 000 personer från hela världen.

Nu lanseras plattformen GoCo Active som ska samla forskare, entreprenörer och idrottare från hela världen.

LÄS MER: Henrik Lundqvist oväntade drag – spelade gitarr i sändning

LÄS MER: Frölunda ska ha hyllningsmatch för Henrik Lundqvist

Tanken är att man ska samla forskning och kunskap kring hälsa och idrott. En del i detta är förre stjärnmålvakten Henrik Lundqvist. Tillsammans med, bland annat, miljardären och fastighetsägaren Erik Selin har han valt att att investera i projektet.

– Idrott och hälsa har varit en otroligt stor del av mitt liv. När jag fick höra om det här projektet så kände jag att det fanns flera anledningar till att jag tyckte det här var så otroligt spännande. Dels Göteborg som stad har betytt mycket för mig genom hela mitt liv, dels känns projektet i sig väldigt spännande. Hälsa, att må bra, är en självklarhet för alla. Det är otroligt viktigt, säger han.

Han tar ny sats:

– Sist men inte minst skulle jag säga att det är personerna som gör det så otroligt intressant för mig. Konstellationen av olika branscher, teknologi och starka människor inom näringslivet. Så det känns spännande att få vara med och förhoppningsvis bidra med det jag lärt mig genom livet.

LÄS MER: Henrik Lundqvist blir expert under OS

Lundqvist: ”Det handlar om att må bra”

Henrik Lundqvist ser fram emot att vara en del av projektet som i mångt och mycket handlar om det han själv sysslat med under merparten av sitt liv.

– För mig känns det spännande att få bygga den här arenan där vi kommer fokusera på elitidrottare, men också på folk som bara vill må bra. Det handlar inte bara om att prestera max, utan det handlar om att må bra. Då handlar det inte bara om att träna, utan hur vi tänker och hur vi mår. Det är den känslan vi vill skapa med den här arenan, att man kommer in och kan andas.

LÄS MER: Lundqvists nya jobb med New York Rangers

Han tror att mycket av det han lärt sig genom åren går att applicera på gemene man.

– Jag pratade ofta, genom min karriär om ”mental, technical, fysical”. Det var de tre bitarna jag fokuserade på i min karriär. Det är lika viktigt för någon som inte håller på med idrott för att må bra.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.