Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Henrik Lundqvist tillbaka på isen efter hjärtoperationen

Henrik Lundqvist rehabiliterar sig efter hjärtoperationen.
Under tisdagen var den svenska superstjärnan tillbaka i målvaktsutrustningen.
– Jag älskar det, säger han på sin Instagram-story.

Samtidigt som NHL är mitt uppe i en säsong kämpar en av ligans största stjärnor det senaste decenniet med rehabilitering efter en hjärtoperation.

Henrik Lundqvist meddelade i december förra året att det inte blir något spel i nya klubben Washington Capitals på grund av ett hjärtfel som man hittat.

Sedan dess har hockeyvärlden kunnat följa den svenska stjärnmålvaktens steg i rehabiliteringen och för en knapp vecka sedan gav Lundqvist en glädjande uppdatering.

”I dag är en bra dag. Kontrollen hos läkaren denna morgon bekräftade det jag har känt de senaste veckorna, allting ser bra ut. Det gav mig så mycket energi att jag var tvungen att gå ut och springa. (För er information är jag inte en löpare).”, skrev Lundqvist på sociala medier.

LÄS MER: Glädjebilderna på Henrik Lundqvist efter hjärtoperationen

Henrik Lundqvist tillbaka på is igen

Sakta men säkert är Henrik Lundqvist på väg till det normala livet igen, vilket nu står klart. På sitt Instagramkonto har 38-åringen lagt upp klipp på när han är på väg mot hockeyträning igen.

– Dag 47. Tillbaka på rinken. Jag älskar det, säger han på sin Instagram-story.

Henrik Lundqvist i sin bil.
Henrik Lundqvist lade under tisdagen upp ett klipp på sin Instagramstory där han berättade att han var på väg till rinken igen. Bild: Skärmdump/Instagram

Lundqvist har lagt upp flera klipp på sitt konto, ett där han bland annat tränar frilägen. Han är helt enkelt tillbaka i den miljö där han kanske känner sig som tryggast.

”Får igång benen med en stadig puls och övningar med en hel del kontroll. Det var roligt i dag!”, skriver han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.