Henrik Lundqvist stoppas från hockeyn – problem med hjärtat

Henrik Lundqvist kan inte spela hockey. Stjärnmålvakten skriver på sociala medier att han drabbats av problem med hjärtat. ”Risken att spela är för stor”, skriver Henrik Lundqvist.

ANNONS

NHL väntas dra ingång strax efter årsskiftet. Men det kommer bli utan svenske superstjärnan Henrik Lundqvist.

38-åringen berättar nu på sociala medier att ett hjärtfel har upptäckts och att han stoppas från hockey.

Därmed blir det inget spel för Washington Capitals.

”Det krossar mitt hjärta att behöva dela den här nyheten, men jag kommer inte spela för Capitals den kommande säsongen. Efter många veckor av tester och dialog med specialister runt om i USA har ett hjärtfel upptäckts. Vi har tillsammans tagit beslutet om att risken för att spela är för stor”, skriver Lundqvist.

Washington backar beslutet.

ANNONS

”Vi stöttar Henriks beslut att kliva bort från hockeyn under den här tiden på grund av hans hjärtproblem. Våra spelares hälsa är det absolut viktigaste och vi står bakom hans beslut. Vi önskar honom och familjen allt gott i framtiden”, skriver man i ett uttalande.

Gick till Capitals inför säsongen

Under sina 15 år i Nordamerika hade Henrik Lundqvist endast representerat ett enda lag – New York Rangers. Detta fram tills i år då klubben till slut valde att köpa loss sin stjärnmålvakt från kontraktet som skulle sträcka sig även över den kommande säsongen.

Lundqvist valde dock att fortsätta jakten på Stanley Cup genom att skriva på för Washington Capitals.

I ett klipp som klubben lagt upp på Twitter berättar han om hur han sett fram emot att få representera sin nya klubb.

”De senaste två månaderna har jag känt mig så inspirerad och motiverad att förberedda mig inför den kommande säsongen. Skridskoåkningen, träningspassen och bara tanken på att få spela i D.C har gjort mig väldigt upprymd. Det är fortfarande väldigt svårt för mig att ta in detta för jag är chockad, om jag ska vara ärlig. Men med alla experter som varit involverade så vet jag att det här är det enda alternativet.”

ANNONS

LÄS MER:Profilernas chock efter Henrik Lundqvists besked

Han avslutar:

”Jag vill tacka hela organisationen i Washington Capitals för att de har gett mig den här möjligheten och för allt stöd de gett mig under den här tuffa tiden. Jag kommer nu att umgås med min familj och ta den nödvändiga stegen för att tillfriskna. Jag vill önska alla supportrar allt gott och laget lycka till inför den här säsongen. Ta hand om er.”

GP söker Henrik Lundqvist för kommentar.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS