Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Henke Lundqvist i Öckerö ishall.  Bild: Meli Petersson Ellafi
Henke Lundqvist i Öckerö ishall. Bild: Meli Petersson Ellafi

Henrik Lundqvist ser fram emot NHL-säsongen

New York Rangers missade överraskande NHL-slutspelet. Under sommaren har klubben jobbat för högtryck och Henrik Lundqvist är positiv till kommande säsong.

New York Rangers har haft en aktiv sommar och plockat in flera profilerade spelare. Spelare som Henrik Lundqvist hoppas ska kunna lyfta laget.

– Sommaren har varit ett jättestort steg för oss för att kunna vara med lite och fightas, säger Henrik Lundqvist.

Henrik Lundqvist har fortfarande några veckor kvar i Sverige innan säsongen drar igång på allvar. Men andra delar av New York Rangers har jobbat hårt i sommar.

– Vi hade en viktig sommar framför oss med alla draftval och spelare vi kunde signa. Jag tycker organisationen har gjort det jättebra med de val och signings vi gjort. Så det ska bli spännande att se hur vi får ihop det, berättar Lundqvist och lägger till:

– Vi vet att det är en process och kommer vara i några år.

Bland annat har laget valt den finske supertalangen Kaapo Kakko i draften, fått in Artemi Panarin (Columbus) och Jacob Trouba (Winnipeg). Nyförvärv som kan innebära ett lyft för laget.

– Det är några riktigt bra signings. Det kommer hjälpa oss helt klart, sen får vi se var vi står. Men det ger en liten boost till gruppen efter det året vi har haft. Där vi började om och skickade iväg spelare för draftval. Det har varit en tung säsong (missat slutspel), men det här kan hjälpa oss, säger Lundqvist.

Henrik Lundqvists målvaktskollega, Robin Lehner, stod för en speciell säsong. Inför den talade den Mölndalsfostrade målvakten om sina problem med psykisk ohälsa. Det följdes upp av hans spelmässigt bästa säsong hittills och på NHL:s gala prisades Lehner för sitt engagemang för hockeyn. Dessutom var han nominerad till Vezina trophy, som går till NHL:s bäste målvakt.

– Han har haft en fantastisk säsong. Det var imponerande på alla sätt och jag trodde kanske han skulle bli kvar i New York Islanders, säger Lundqvist om målvaktskollegan Lehner som nyligen skrev på för Chicago Blackhawks.

En annan göteborgare som tagit plats i NHL senaste året är Rasmus Dahlin. Under sitt rookie-år i Buffalo stod talangen för 44 poäng på 82 matcher.

– Han gjorde det jättebra. Det var mycket hype runt honom när han kom, men han klarade det bra. Vi spelade mot dom några gånger och jag tyckte han gjorde det väldigt bra, säger Henrik Lundqvist.

NHL-säsongen startar 2 oktober.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.