Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Henrik Lundqvist om situationen i Rangers: "Jobbigt mentalt"

Henrik Lundqvist, 38, hade sitt livs tuffaste säsong och hans framtid i New York Rangers är hett omdiskuterad. Nu berättar han om säsongen och framtiden där han inte vet vad som väntar.
– Ingenting varar för evigt, säger han i SVT-programmet Luuk & Hallberg.

Han blev snabbt given i Frölunda. Han blev lika snabbt given hos New York Rangers efter flytten från Göteborg för 15 år sedan. Den här säsongen har dock Henrik Lundqvist varit långt ifrån given i New York.

Från att ha varit i princip ohotad etta mellan stolparna har han tappat sin position till de två unga ryssarna, Alexandar Georgiev och Igor Sjestjorkin.

När detta inträffade började även hans framtid i klubben diskuteras. Skulle han bytas bort innan fönstret stängde? Kommer New York Rangers att köpa ut honom från kontraktet?

Det blev dock ingen flytt från New York innan fönstret stängde och än så länge har inga besked om "Henkes" framtid kommit.

LÄS MER: Ett år sedan Frölundas SM-guld – unik tillbakablick

I väntan på att säsongen i NHL som pausats till följd av coronapandemin ska återupptas fördriver han tiden i Göteborg.

– Jag är ju borta rätt mycket under en säsong så det är rätt skönt att bara kunna koppla av nu. Att kunna lägga så mycket tid med barnen är en enorm fördel, säger han i SVT:s program Luuk & Hallberg.

LÄS MER: Frölundas stjärnjakt är över – så hittade klubben Stefan Elliott

I programmet berättar han även om sina tankar kring den tuffa säsongen där han successivt tappade i hierarkin.

– Det har varit en otrolig resa under de här åren och det har gått fort. Nu får vi se vad som händer. Det var ganska mycket som hände under det här året och jag börjar bli äldre och inget varar för evigt. Jag har en målbild och en dröm av hur jag vill ha det men sen får man ju anpassa sig till omgivningen och verkligheten också, säger han och fortsätter:

– Jag har alltid sett mig själv spela i Rangers och hålla på väldigt länge ... nu är man i en ålder där man får ta det år för år och se till situationen och till förutsättningarna. Nu har jag också tid att fundera på framtiden.

LÄS MER: Johan Rylander: Det här var guldet som ingen förväntade sig

Den sitsen han hamnade i under säsongen var tuff för honom.

– Det jag gick igenom i vintras var tufft. Jag har haft en roll och en position tidigare och nu ändrades förutsättningarna kraftigt. Jag har funderat mycket och länge. Flera timmar varje dag i månader och det blir jobbigt mentalt. Jag försöker nu att leva i nuet, fokusera på familjen och samla tankarna igen och sen får vi börja fundera på framtiden igen. Jag har ett år kvar och efter när den här säsongen väl är över så får vi diskutera det tillsammans, jag och klubben, säger han.

I vintras fick Henrik Lundqvist finna sig att att allt oftare se New York Rangers matcher från bänken. Bild: JOEL MARKLUND
I vintras fick Henrik Lundqvist finna sig att att allt oftare se New York Rangers matcher från bänken. Bild: JOEL MARKLUND

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.