Henrik Lundqvist om klassiska bilderna efter VM-guldet 2017

Henrik Lundqvist blev stor hjälte i VM-finalen 2017.
Efteråt fick han en bamsekram – som tog illa.
– Jag hade ont i en månad, säger Henrik Lundqvist till SVT.

ANNONS
|

Mötet med Kanada är en modern klassiker. VM-finalen blev så jämn att den fick avgöras på straffar.

Henrik Lundqvist var den vaktade den svenska buren – men han var nära att behöva kasta in handduken innan matchen ens börjat.

– Jag trodde aldrig att jag kunde spela matchen. Jag hade så in i helsike ont på förmiddagen. Men vi lyckades trycka in lite grejer i knät som gjorde att jag kunde röra mig. Halvvägs in i matchen började bedövningen att avta. Jag hade jäkligt ont i tredje perioden och så klart gick det till övertid och straffar ... säger han i den kommande SVT-dokumentären ”Henrik Lundqvist – en hockeysaga”, enligt Sportbladet.

ANNONS

”Kunde typ inte gå”

Men Lundqvist stod pall – han utvecklades också till den stora hjälten när han räddade den avgörande straffen. I glädjen belönades han med en bamsekram från William Nylander som fullkomligen kastade sig in i Lundqvists famn. Kramen var så våldsam att båda föll till isen.

– Jag har nästan lite dåligt samvete, jag kunde ju ha skadat ”Henke” rejält, sade Nylander till Sportbladet efteråt.

Nu avslöjar Lundqvist att det var precis vad som hände.

– Knät var okej. Alltså det gjorde ju ont, men höften gjorde så jäkla ont. Jag landade rätt på höftkulan. Jag hade ont i en månad, säger han till SVT.

Han fortsätter:

– Efter matchen stod jag och hängde på klubban, för jag kunde inte stå upp. Inne i omklädningsrummet satt jag bara och njöt. Jag tog en bärs när alla sprang omkring och firade. Jag satt bara på en bänk. Det var så skönt, men jag kunde typ inte gå.

Dokumentären hade premiär på torsdagen.

LÄS MER:Henrik Lundqvist nära vän dog i ALS

LÄS MER:Henrik Lundqvist i ny dokumentär: ”Det var nära ögat”

LÄS MER:Henrik Lundqvists nya jobb – som ambassadör för MSG

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS