Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Kan det bli en återkomst till Frölunda för Henrik Lundqvist? Svenske stjärnmålvakten har i alla fall inte stängt den dörren.  Bild: JOEL MARKLUND
Kan det bli en återkomst till Frölunda för Henrik Lundqvist? Svenske stjärnmålvakten har i alla fall inte stängt den dörren. Bild: JOEL MARKLUND

Henrik Lundqvist om Frölunda: Inte stängt några dörrar

Henrik Lundqvist är hemma i Göteborg och har just börjat träna på is igen. Framtiden i NHL och New York är oviss – och målvaktsstjärnan utesluter inte en återförening med brorsan Joel i Frölunda.
– Jag har aldrig stängt några dörrar när det gäller den saken, säger han till Sportbladet.

Han var given förstemålvakt i New York Rangers under 15 säsonger och rankas som en av Sveriges främsta på positionen genom alla tider med både VM- och OS-guld på meritlistan.

Men under den senaste – och nu avbrutna – säsongen har hockeytillvaron vänts upp och ned för Lundqvist. Han förpassades till rollen som tredjemålvakt och har fått följa sitt Rangers från bänken – något som fått flera hockeyprofiler att reagera.

– Det är skrämmande att han blir behandlad på det här sättet. Hade någon trott att det här skulle hända Henrik Lundqvist? Ingen. Jag hade aldrig trott att det skulle hända mig heller. I mina ögon skulle jag avsluta karriären i Rangers. Det tror jag att Henke ville också. Allt såg ut att ordna sig, men så ångrar sig ledningen och då är du inte värd ett dyft längre, sa norska stjärnan Mats Zuccarello till Verdens Gang.

Lundqvist tillbaka i Göteborg

Efter att coronapandemin stoppat allt spel har Henrik Lundqvist flugit hem till Sverige och Göteborg i väntan på nya besked. I en intervju med Sportbladet berättar Lundqvist att han just gått på is igen.

– Ja, det kändes ungefär som under försäsongen. Man är ringrostig nu. Rätt konstigt den här tiden på året, säger han till tidningen.

När det gäller hans hockeyframtid är situationen oviss. Ingen vet ännu om NHL-säsongen kommer att spelas klart – och hur länge Lundqvist blir kvar i Rangers är också oklart.

– Det är ovisst på så många plan för tillfället, så jag försöker bara leva i nuet. Men när den här säsongen slutligen är över, hur det nu än sker, ska jag sätta mig ner och diskutera med Rangers och höra vad klubben har för planer. Sedan får vi se, säger han.

Lundqvist utesluter dock inte en återkomst i Frölunda – klubben som han förde till SM-guld två gånger. Många supportrar i Göteborg drömmer om att åter få se Henrik och Joel Lundqvist tillsammans i Scandinavium.

– Hehe, jag har förstått att Joel får många frågor om det. Jag har aldrig stängt några dörrar när det gäller den saken, men jag har ju fortfarande kontrakt i NHL och planen är till att börja med att fullfölja det. Sedan… ja, som sagt, vi får se vad som händer.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.