Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Igor Shesterkin klappas om av Henrik Lundqvist efter en match mot Toronto Maple Leafs. Bild: Frank Franklin II
Igor Shesterkin klappas om av Henrik Lundqvist efter en match mot Toronto Maple Leafs. Bild: Frank Franklin II

Henrik Lundqvist om återstarten och kampen för att vara förstemålvakt

Henrik Lundqvist har haft ett tufft år och varit petad under större delen av säsongen. När NHL nu startar upp igen är den svenska målvaktsstjärnan redo att återuppta kampen om att vara förstamålvakt i New York Rangers.

Henrik Lundqvist har en tung säsong bakom sig. Kungen av New York som under så många år varit ohotad etta i Rangers-kassen har under året som varit fått följa de flesta matcherna från sidan av rinken.

Men coronapandemin har givit den forna kungen en chans att återta tronen. Nu när NHL återstartar säsongen med ett inledande träningsläger för alla 24 lag har Lundqvist förberett sig hemma i Sverige för att ta tillbaka platsen som nummer ett.

– Jag kan säga att åka tillbaka till Sverige under det här uppehållet, jag har spenderat mycket tid med min familj och med mina vänner, men det har också givit mig möjligheten att arbeta med mitt spel, tekniskt, fysiskt och mentalt. Jag längtar efter att komma tillbaka, och jag är på en bra plats avseende alla de tre områdena, säger Henrik Lundqvist i en intervju till New York Post.

Känner sig väl förberedd

Under säsongen 2019-2020 fick den svenska målvaktsstjärnan endast starta tre av sitt lags 25 avslutande matcher. Igor Sjestiorkin och Aleksandr Georgijev har båda gått före Henrik Lundqvist när tränare David Quinn valt målvakt.

– Jag känner mig exalterad över att starta träningslägret och helt uppenbart är det tre killar som tävlar om en plats, så vi får se vem som spelar. Men jag tittar inte så långt fram. Igen, de tre sakerna jag kan kontrollera är det fysiska det tekniska och det mentala — jag känner mig väl förberedd där. Jag ska ge allt under lägret och så får vi se vad som händer.

Lundqvist har startat 128 av 129 matcher av Rangers Stanley Cup-matcher sedan han anslöt från Frölunda 2005. Det är en svit han vill förlänga.

– Det här är en återstart. Jag tror inte någon har varit igenom detta förut. Nu handlar det, som jag tidigare sagt, att kontrollera det jag kan kontrollera. Jag känner mig bra, jag är precis tillbaka, jag har tränat bra och mentalt känner jag mig förberedd, så vi får se vad som händer

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.