Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Henrik Lundqvist och Oskar Lindblom kan prisas i NHL

Mitt i säsongen kom beskedet. NHL-spelaren Oskar Lindblom hade drabbats av skelettcancer vid endast 23 års ålder.
Nu är Lindblom nominerad till ett hedersvärt pris i NHL – bland annat tillsammans med Henrik Lundqvist.
– Den gångna säsongen har varit tuff, säger Lindblom.

”Bill Masterton Memorial Trophy” går till den NHL-spelare som ”bäst exemplifierar sportsmannaanda och engagemang till ishockeyn”. En spelare från varje klubb har nominerats och däribland finns tre svenskar.

Två av dem – Oskar Lindblom och Henrik Lundqvist.

Det var i vintras som Lindblom drabbades av skelettcancer och har sedan dess kämpat hårt med behandlingen mot sjukdomen. I och med nomineringen kommer nu Lindblom med ett uttalande.

– Den gångna säsongen har varit tuff, helt klart. Men stödet jag fått från min familj, min flickvän, mina lagkamrater, Flyers organisation och supportrarna har hjälpt mig väldigt mycket och inspirerat mig under den här tiden. Jag längtar efter den dag jag kan vara tillbaka på isen, säger Oskar Lindblom.

Lundqvist kan få revansch

Lindblom berättar också att det betydde mycket för honom att få det stöd han fick från hockeyvärlden i samband med cancerbeskedet. Bland annat täcktes hans hemmaarena av supportrar som bar tröjor med texten #OskarStrong.

– Det berörde mig väldigt mycket att se hur många människor som, oavsett om de hejar på Flyers eller ett annat lag, bar de tröjorna. Jag fortsätter att känna ert stöd, säger Oskar Lindblom.

Henrik Lundqvist i sin tur har en riktigt tung säsong i ryggen där han för det mesta hamnade på avbytarbänken snarare än mellan stolparna, vilket aldrig tidigare hänt under hans tid i New York Rangers. Men om säsongen inte var någon fullträff rent sportsligt, så är det just sportslig som Henrik Lundqvist varit och därför kan den tidigare Vezina Trophy-vinnaren (NHL:s bästa målvakt) nu kamma hem ett nytt pris i NHL.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.