Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: JOHANNA LUNDBERG
Bild: JOHANNA LUNDBERG

Henrik Lundqvist klar för VM-spel

Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg har fått ett drömbesked inför hockey-VM.
Henrik Lundqvist har tackat ja.
– En stolthet som är svår att beskriva, skriver han i ett sms till GP.

Det var knappast någon lyckad säsong för Henrik Lundqvists New York Rangers. Under en längre tid stod det klart att det inte skulle bli något slutspel för Manhattan-laget.

Men trots att grundserien, sedan en tid tillbaka, är över i Nordamerika så verkar säsongen fortsätta för den svenske stjärnmålvakten.

Henrik Lundqvist har tackat ja till att spela med Tre Kronor under hockey-VM i Slovakien, det bekräftar Svenska hockeyförbundet på sin hemsida.

"VM ska bli roligt. Alltid en stolthet som är svår att beskriva när det kommer till Tre Kronor", skriver han i ett sms till GP.

LÄS MER: Rasmus Dahlin nobbar hockey-VM

Senast Rangers-målvakten tackade var 2017 och då slutade det med guldjubel tillsammans med tvillingbrorsan Joel.

VM-premiären är 10 maj och då ställs Sverige mot Tjeckien. Huruvida Frölundas lagkapten, som i skrivande stund befinner sig i en guldstrid mot Djurgården, är med då återstår att se.

Fakta: NHL-spelarna som tackat ja till VM

Målvakter:

Henrik Lundqvist, New York Rangers, Jacob Markström, Vancouver.

Backar:

Adam Larsson, Edmonton, Erik Gustafsson, Chicago, Robert Hägg, Philadelphia, Oskar Lindblom, Philadelphia, Oliver Ekman-Larsson, Arizona.

Forwards:

Elias Pettersson, Vancouver, Loui Eriksson, Vancouver, Adrian Kempe, Los Angeles Kings, Marcus Krüger, Chicago Blackhawks, Mario Kempe, Arizona, Jesper Bratt, New Jersey Devils.

Forwardsspelarna Magnus Pääjärvi, Ottawa, och Marcus Pettersson, Pittsburgh, har blivit tillfrågade av landslagsledningen men ännu inte gett svar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.