Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Henrik Lundqvist. Bild: JOEL MARKLUND

Henrik Lundqvist kan köpas ut från New York Rangers

Henrik Lundqvists framtid är oviss.
Nu kan han trejdas bort – eller köpas ut från sitt kontrakt.
– Det finns inget trejdintresse för Henrik Lundqvist just nu, säger TSN:s expert Darren Dreger.

Henrik Lundqvist har hunnit bli 38 år gammal. Kungen av Manhattans tidigare självklara plats mellan New York Rangers stolpar i Madison Square Garden har därmed blivit ifrågasatt på sistone.

Alexandar Georgijev och Igor Sjestjorkin är huvudkandidaterna till att bli Rangers nya förstaval.

I fredags öppnades trejdfönstret i NHL. Ett fönster som är öppet till den 8 oktober. Ett fönster som mycket väl också kan avgöra Lundqvists framtid.

– Rangers vill behandla Henrik Lundqvist med den respekt han har förtjänat. Men de måste gå vidare, de har djup på målvaktspositionen och tiden är kommen, säger TSN-experten Darren Dreger.

Rangers har undersökt möjligheten att tredja bort sin svenska målvakt, men enligt Dreger är intresset svalt.

”Kommer vara ett tufft beslut”

Därför kan Lundqvist i stället bli utköpt från sitt nuvarande kontrakt.

– Vad jag har fått höra från mina källor är att det beslutet inte kommer att tas i helgen, men det kommer att vara ett tufft beslut när de väl tar det, säger Dreger.

Om Lundqvist skulle bli kontraktslös innebär inte detta nödvändigtvis att det kommer att bli en huggsexa om målvaktens tjänster. Målvakter som Braden Holtby, Jacob Markström och Robin Lehner kan nämligen hamna i samma position, och därmed vara fria att signera för nya klubbar.

– Jag känner att jag har det i mig – att köra några år till där borta. Det vet jag!, har Lundqvist tidigare sagt om sin framtid till GP.

LÄS MER: Henrik Lundqvist öppnar dörren för fortsättning – i NHL

Enligt lagets tjeckiske back Libor Hajek sade också den 38-årige svensken farväl till laget efter uttåget i NHL-slutspelet i augusti.

– Det var väldigt sorgligt. Efter den sista matchen mot Carolina Hurricanes sa Henrik Lundqvist hej då, han sa att det var hans sista match. Han sa att han inte visste vad som skulle hända med honom, om New York Rangers skulle köpa ut honom och om han skulle gå till någon annan klubb. Det var tufft för honom, sade Hajek till isport.cz för en dryg vecka sedan.

Lundqvist har nu tre alternativ.

+ Han kan välja att avsluta karriären. Då avstår han från 49,5 miljoner kronor som han har kvar att få från sitt sista år av kontraktet. Troligen erbjuds han då ett jobb inom Rangers.

+ Han går med på att stryka no trade-klausulen och blir bortbytt till ett annat NHL-lag.

+ Rangers köper ut honom och Lundqvist kan då helt fritt välja ett annat lag.

Den som lever får se.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.