Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/4

Henrik Lundqvist erbjöds att bytas bort

New York Rangers erbjöd Henrik Lundqvist att bytas bort innan transferfönstret stängde, men målvakten valde att vara lojal och stanna i Rangers.
— Vi sa till ”Hank” att om han inte ville rida genom denna process, skulle vi hitta en bra landningsplats för honom, säger Rangers ordförande Jim Dolan till New York Post.

Det var den åttonde februari som New York Rangers president, Glen Sather, och general manager, Jeff Gorton, i ett öppet brev meddelade att klubben skulle bygga om i spelartruppen. Rangers var i det läget en bra bit från slutspelsplatserna och valde att satsa på kommande säsonger. Innan transferfönstret stängde fick etablerade spelare spelare som Rick Nash, JT Miller och lagkaptenen Ryan McDonagh lämna klubben.

Nu skriver New York Post att Rangers erbjöd Henrik Lundqvist att bytas bort, men den 36-årige målvakten valde att stanna i klubben.

— Vi sa till ”Hank” att om han inte ville rida genom denna process, skulle vi hitta en bra landningsplats för honom. Men han sa att han ville stanna och gå igenom detta, säger Rangers ordförande Jim Dolan till New York Post.

Tror på slutspel nästa säsong

New York Rangers missade den här säsongen slutspelet för första gången sedan 2010, men Lundqvist kvar mellan stolparna i Madison Square Garden tror Jim Dolan att laget har en bra chans att ta sig till slutspel nästa säsong.

— Jag tror att med honom på toppen av sitt spel så ger det oss en bra chans att tävla om en slutspelsplats nästa säsong.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.