Henrik Lundqvist drabbad av bakslag efter hjärtoperationen

Henrik Lundqvist har jobbat för att ta sig tillbaka från hjärtoperationen. Nu meddelar 39-åringen att han drabbats av ett bakslag. ”Det var inte vad jag hoppats på, men jag vet att det är en del av processen”, skriver han på Twitter.

ANNONS
|

I slutet av förra året meddelade Henrik Lundqvist att ett hjärtfel tvingar honom till operation, nyligen meddelade den svenske hockeymålvakten att han känt till felet sedan 15 år tillbaka.

– Jag har vetat att jag har ett hjärtfel i 15 år, att jag har en klaff som läcker, och någon gång måste det fixas. På några månader förändrades det och läckan blev värre och min aorta blev för stor, berättade 39-åringen.

LÄS MER:Henrik Lundqvist om tiden efter operationen

Frågan har nu varit när eller om Henrik Lundqvist kan komma tillbaka och spela i världens bästa hockeyliga igen. På sitt Instagramkonto har han lagt upp klipp när han tränat igen och Washington Capitals har sagt att man inte utesluter en återkomst redan denna säsongen.

ANNONS

Men så blir inte fallet, det meddelar Lundqvist på Twitter.

”Precis efter jag kommit tillbaka från operationen hade jag som ”långsökt mål” att ansluta till Capitals i slutet av säsongen. Träningen har gått bra och jag har känt mig bra - men hjärtat är inte riktigt redo”, skriver Henrik Lundqvist på Twitter.

LÄS MER:Henrik Lundqvist om hjärtoperationen: ”Händer det här verkligen?”

"Förra veckans återbesök visade inflammation runt hjärtat”, skriver Henrik Lundqvist på Twitter.
"Förra veckans återbesök visade inflammation runt hjärtat”, skriver Henrik Lundqvist på Twitter. Bild: JOEL MARKLUND

Drabbats av ett bakslag

Vidare berättar han att han fått ett bakslag efter hjärtoperationen och måste ta det lugnt en tid framöver.

”Förra veckans återbesök visade inflammation runt hjärtat, vilket kräver några månaders vila och lugnt återhämtande. Det var inte vad jag hoppades på, men jag vet att det är en del av processen för att komma tillbaka till hundra procent”, skriver han på Twitter.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS