Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Henrik Lundqvist blir ny expert under Discoverys OS-sändningar.  Bild: MATHIAS BERGELD
Henrik Lundqvist blir ny expert under Discoverys OS-sändningar. Bild: MATHIAS BERGELD

Henrik Lundqvist blir expert under OS

Henrik Lundqvist har hittat ett nytt jobb. Den nyligen pensionerade målvaktsgiganten blir expert under Discoverys OS-sändningar i vinter.
”Ser fram emot att följa och diskutera OS tillsammans med er där hemma i TV-soffan”, skriver han på Twitter.

Målvaktslegendaren Henrik Lundqvist har skaffat sig ett nytt jobb efter hockeykarriären. På Twitter meddelar målvaktsgiganten att han kommer agera expert under Discoverys OS-sändningar i vinter.

Ser fram emot att följa och diskutera OS tillsammans med er där hemma i TV-soffan”, skriver han på Twitter.

LÄS MER: Hjärtat stoppade Henke från comeback

”Det känns speciellt”

Tidigare under året meddelades att NHL kommer att släppa sina spelare till vinterns OS i Peking, vilket innebär att det kommer var en stjärnspäckad trupp som kliver ut på rinken för att göra upp om medaljerna. Med 100 dagar kvar ser Lundqvist fram emot det kommande uppdraget.

LÄS MER: Hjärtat stoppade Henke från comeback

– Det ska bli väldigt spännande och kul att få följa grabbarnas äventyr i Peking. Såklart känns det speciellt att inte själv dra på sig utrustningen för att hjälpa till på isen men det ska därför bli extra kul att istället bidra med min erfarenhet vid sidan av isen och på så sätt guida de svenska tittarna under spelets gång, säger Henrik Lundqvist i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Lundqvists nya jobb med New York Rangers

Det var i somras som Lundqvist meddelande inför en samlad presskår att kan avslutar sin karriär och lägger såväl plock som stöt på hyllan. Målvaktslegendaren har under sin karriär främst tillhört New York Rangers, men har också ett förflutet i Frölunda HC.

39-åringen har under sin karriär vunnit bland annat ett OS-guld, ett VM-guld och två SM-guld. Han anses vara en av Sveriges bästa ishockeymålvakter genom tiderna.

LÄS MER: Henrik Lundqvists karriär i bilder

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.