Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/8

Henkes hyllning: "Förhoppningsvis kör de en dubbel"

För andra året i rad är Frölunda CHL-mästare. En av många som imponeras av framgången är Henrik Lundqvist. – Vinna Champions Hockey League två år i rad säger väldigt mycket om föreningen, säger han enligt GT.

På tisdagskvällen höjde Frölundas lagkapten Joel Lundqvist CHL-bucklan för andra året i rad. Efter en dramatisk final mot Sparta Prag i Frölundaborg, som Indianerna vann efter förlängning, kunde de regerande mästarna försvara titeln från i fjol. Sedan dess har gratulationerna strömmat in. En som imponeras av prestationen är Henrik Lundqvist. 

– Det är imponerande. Vinna Champions Hockey League två år i rad säger väldigt mycket om föreningen och vart de är just nu och hur hårt man jobbar, säger New York Rangers-målvakten, enligt GT. 

"Ingen överraskning" 

Efter dubbla SM-guld lämnade "Henke" Frölunda 2005 för spel i NHL - men han följer fortfarande klubben på nära håll. Inte minst genom brorsan Joel men också under somrarna när han själv brukar vara hemma och träna i Frölundaborg. Och han är inte förvånad över att göteborgarna fortsätter att skörda framgångar. 

– Det är ingen överraskning men samtidigt krävs det mycket om man ska gå hela vägen i en sån turnering när man har elitserien att fokusera på. Förhoppningsvis kör de en dubbel i år igen, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.