"Henkes" guldhälsning: "Ett av mina stoltaste ögonblick"

Efter en lång karriär som innehållit det mesta fick Henrik Lundqvist till slut lyfta VM-pokalen i söndags. Tillbaka i New York efter hyllningarna på Sergels Torg skrev han ett inlägg på instagram om minnena guldet förde fram. "Det tog mig verkligen tillbaka 25 år i tiden", skriver han.

ANNONS

Joel Lundqvist var kapten och den som först fick lyfta VM-pokalen i Köln. Henrik Lundqvist var dragplåstret och den som räddade den avgörande straffen i finalen mot Kanada. Tvillingbröderna fick tillsammans bärga hem Tre Kronors VM-guld och det verkar ha betytt mycket för dem. På sitt instragram-konto skriver Henrik Lundqvist:

"Tillbaka i NYC med nya minnen och en guldmedalj. Att stå bredvid min bror på isen med pokalen var ett av mina stoltaste ögonblick. Det tog mig verkligen tillbaka 25 år i tiden. Alla timmar vi tillbringade tillsammans på garageuppfarten när vi låtsades vinna den där guldmedaljen för vårt land."

ANNONS

Brorsan Joel var tillbaka i Göteborg i går där han togs emot av Frölundas ledning. Han ska fira guldet med familjen.

– Jag har längtat efter familjen – och de har längtat efter mig. Nu blir det sol och även en sväng till Legoland, sa han till GP då.

ANNONS