Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

"Henkes" guldhälsning: "Ett av mina stoltaste ögonblick"

Efter en lång karriär som innehållit det mesta fick Henrik Lundqvist till slut lyfta VM-pokalen i söndags. Tillbaka i New York efter hyllningarna på Sergels Torg skrev han ett inlägg på instagram om minnena guldet förde fram. "Det tog mig verkligen tillbaka 25 år i tiden", skriver han.

Joel Lundqvist var kapten och den som först fick lyfta VM-pokalen i Köln. Henrik Lundqvist var dragplåstret och den som räddade den avgörande straffen i finalen mot Kanada. Tvillingbröderna fick tillsammans bärga hem Tre Kronors VM-guld och det verkar ha betytt mycket för dem. På sitt instragram-konto skriver Henrik Lundqvist: 

"Tillbaka i NYC med nya minnen och en guldmedalj. Att stå bredvid min bror på isen med pokalen var ett av mina stoltaste ögonblick. Det tog mig verkligen tillbaka 25 år i tiden. Alla timmar vi tillbringade tillsammans på garageuppfarten när vi låtsades vinna den där guldmedaljen för vårt land."

 

 

Brorsan Joel var tillbaka i Göteborg i går där han togs emot av Frölundas ledning. Han ska fira guldet med familjen. 

– Jag har längtat efter familjen – och de har längtat efter mig. Nu blir det sol och även en sväng till Legoland, sa han till GP då. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.