"Henke" stor matchhjälte för Rangers

Efter två bottennapp tog Henrik Lundqvist revansch i tredje matchen – den svenske stjärnmålvakten höll nollan när New York Rangers tog säsongens första seger. – Det kändes väldigt bra att komma tillbaka, säger svensken till New York Daily News.

ANNONS
|

New York Rangers och Henrik Lundqvists säsongsinledning blev knappast den önskade.

Laget startadesäsongen med förluster mot Colorado och Toronto i två målrika matcher. Mot Toronto blev Lundqvist utbytt redan under första perioden, efter att ha släppt in fem mål. New York Rangers hämtade upp underläget, men Toronto vann ändå med 8–5.

– Det var bara en bedrövlig match. Leafs fick 16-17 målchanser på en period. Det är mer än vad lag vanligen skapar på en hel match. En sån period kommer man sällan från på ett bra sätt, säger svensken till Sportbladet.

Men i det tredje försöket kom revanschen för både Lundqvist och Rangers. När man tog emot Montreal Canadiens hemma i Madison Square Garden blev nämligen "Henke" stor matchhjälte när han räddade samtliga 33 skott och ledde sitt lag till en 2-0-seger.

ANNONS

– Det är så stor skillnad att spela en match där alla vet vad som pågår där ute. Det var tufft i lördags, särskilt för mig i första perioden, säger Lundqvist till New York Daily News.

"Det kändes väldigt bra"

Nollan blev Lundqvists 62:a i karriären och en skön revansch efter två matcher där han haft en räddningsprocent på 81.

– Det kändes väldigt bra att komma tillbaka på det här sättet, säger han.

Rangers hade domsluten med sig. Montreal fick två mål bortdömda i den första perioden, ett för att pucken sparkades in och ett för att Montrealkaptenen Max Pacioretty varit för tuff mot Lundqvist.

– Det var var helt korrekta bedömningar, men första perioden var inget vidare idag heller. Det har sett likadant ut i alla tre matcherna, vi hamnar i skiten direkt och då blir det jobbigt för alla, säger "Lunkan" till Sportbladet.

Zibanejads målform fortsätter

En svensk som dock inlett säsongen bra är Lundqvists lagkamrat och Rangers nya förstacenter Mika Zibanejad, mot Montreal satte han matchens andra och sista mål. Vilket blev svenskens fjärde på tre matcher.

– Det känns såklart bra, även om det inte lär fortsätta likadant hela säsongen. Det vore i och för sig kul. Men jag spelar lite annorlunda nu, jag försätter mig oftare i situationer när jag kan och får skjuta lite mer, säger Zibanejad.

ANNONS
ANNONS