Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Henrik Lundqvist. Bild: JOEL MARKLUND

"Henke" om supertalangen: "Hög klass"

Henrik Lundqvist stängde igen när Sverige körde över Italien i den andra gruppspelsmatchen i ishockey-VM. Samtidigt har andra målvakter haft stora problem med att stänga dörren för en av hockeyvärldens absolut största talanger, men "Henke" har koll på den målfarlige 18-åringen.

Efter förlusten mot Tjeckien (2–5) i VM-premiären besegrade Tre Kronor bottentippade Italien planenligt med 8–0. I och med det fick också Henrik Lundqvist, som onekligen spelat tuffare matcher i sin karriär, notera sin första nolla i mästerskapet.

Någon som sett till att motståndarmålvakterna inte spikat igen så här långt är Finlands supertalang Kaapo Kakko. 18-åringen har på två spelade matcher noterats för fem av de finländska gruppledarnas sju mål och hotar kanske till och med amerikanska Jack Hughes som spås gå som nummer ett i höstens draft. Kakkos framfart har inte gått Henrik Lundqvist förbi. De kan ju, trots allt, bli lagkamrater nästa säsong.

– Ja, det blir en väldigt viktig draft för Rangers i sommar och alla vet att det blir Jack Hughes och Kakko som går som etta och tvåa. Efter U18-VM var jag helt säker på att Hughes var klar etta, men nu kommer Kakko plötsligt här i VM. Så vi får se, säger Henrik Lundqvist till Sportbladet.

"Henke" fick också en närblick på det finska stjärnskottet när han byttes in i mötet med Finland under Carlsson Hockey Games.

– Det var första gången jag såg honom live och tänkte att nu ska jag kolla lite extra. Då la han ju den där fina passen fram till deras 1–0. Men jag hade hört bra saker om honom innan, som att han gått lika bra som Patrik Laine och Alexander Barkov vid samma ålder i finska ligan. Då vet man att det är hög klass, säger Lundqvist till Sportbladet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.