Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

"Henke" föll tungt – igen

Henrik Lundqvist har det fortsatt tungt i New York Rangers – under 1-4-förlusten, natten till tisdag, fick han dessutom släppa in Tim Heeds första NHL-mål i karriären. –Det gör det verkligen extra speciellt, säger Heed till Sportbladet.

Rangersmålvakten Henrik Lundqvist gjorde 20 räddningar men släppte in fyra mål hemma i Madison Square Garden.

Det som han grämde sig mest över efter matchen var rookien Tim Heeds skott, som innebar 2–0 till San Jose 12:45 in i första perioden. Den svenske backen sköt pucken från en snäv vinkel långt från höger och pucken gled in under Lundqvists ben.

"Extra speciellt"

– Jag försökte hitta en passning in i mitten, men vågade inte chansa ifall de skulle bryta. Så jag tänkte att det var lika bra att skjuta. På något sätt gick den in, säger Heed till Sportbladet.

– Man har ju alltid drömt om att göra mål i NHL och att få göra det här, i New York, på ”Henke”. Det gör det verkligen extra speciellt.

Det var dock med lite tur  för Tim Heed – desto mindre för "Henke" – som pucken hamnade i nät.

– Det var bara ett skott men det tog på vår kille och gick in. Efter det var det uppförsbacke. Om vi hade haft 5–1 kanske det hade varit annorlunda, men nu försöker vi hitta en bra känsla och att börja matchen med att jaga, det är inte lätt, säger Henrik Lundqvist till NHL:s sajt.

"Så mycket svårare"

Mika Zibanejad gjorde ett tröstmål för Rangers i sista perioden. För San Jose slog Melker Karlsson till med sitt andra mål för i höst.

Rangers start på säsongen har varit den sämsta på flera år och av tio matcher har man endast vunnit två – desperationen gör det inte lättare enligt Lundqvist.

– När vi är i den position vi är i, när vi börjar jaga, så är det bara så mycket svårare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.